POLITIČKI NEKOREKTNA NAJAVA

Zagreb je najlepši grad na svijetu. Ili, kako bi to opjevao Danijel Popović u stihovima „Nema te ni Pariz, ni London, Honolulu, New York ili Rim…“ (za one mlađe, pjevao je „Džuli“ na Euroviziji 1983., pjesma koja je dobila 125 poena ili ti tačaka, od 20 finalista bila je četvrta, a Danijel je nastupio dvanaesti po redu, nakon Nizozemke Bernadette sa pjesmom kreativnog naziva “Sing Me a Song” i kiparsko dueta Stavrosa & Constantina sa uzdanicom “I Agapi Akoma Zi“). Ali, vjerujte na riječ, Zagreb bi bio goli k****, k**** od ovce, mačiji kašalj i mačiji k****, te k**** općenito u svakom smislu te riječi, da Zagreb nema, gotovo u centru grada (ako govorimo u gabaritima gledišta jednog, recimo Los Angelesa) planinu koju ja, Bandić, Ljubo Česić-Rojs i ostali Zagrepčanci zovemo “Sljeme”. Surova istina je, a sad ću vam i to reći (molim, sjednite na stolac prvo i naručite čašu vode), da to brdo sa tornjem što na sjeveru viri iznad Zagreba, i što mi zovemo “Sljemenom”, službeno se zove  “Medvednica”. Ali, to nek ostane među nama, da ne širimo nepotrebnu paniku među ionako već napaćenim narodom. Također, taj bi gotovo milijunski Zagreb, bio još veći goli k****, k**** od ovce, mačiji kašalj i mačiji k****, te k**** općenito, ali i još veći općenito, da Zagreb u svom zaleđu, iza “Sljemena” nama naše prekrasno bregovito Zagorje (kojeg vole zvati i “Zagorje bele”, pošto se najvjerojatnije nalazi na balkanskoj kokainskoj ruti Istambul-Burgas-Varna-Đerdap-Vršac-Zlatar Bistrica-Šenkovec-Frankfurt-avion-Kolumbija), koje je dalo čak dva predsjednika, i ponešto kriminalaca, ubojica, bahatih velikaša ala Franjo Taxi, V. Zagorac, Korade i onaj… Aha, da, Vinko Pintarić.

Tako, Zagreb bi bio najobičnija i jedna prosječna, neprimjetna provincijska zabit da u svojoj najbližoj blizini nema ovakva dva bisera: Sljeme i Zagorje (istina Bog, nije za odbaciti to što si iz Zagreba sada na moru ili na skijanju za manje od 2h, a u novoj prometnoj konstalaciji i Ponte Rosso je nekako bliži). Uglavnom, htjedoh reći da je malo gradova, milionskih gradova na svijetu, gdje ti treba tekar 20 minuta od centra grada do prvog, netaknutog izvora podno Medvednice (ovim trkačima koji trče polumaraton ispod 1h 20min, of kors), da se napiješ vode kao izbezumljeno dehidrirano prljavo pseto. A, eto, baš zbog toga je Zagreb poseban. I već bi sigurno živio negdje drugdje, da Medvednice ni. Ili kako je naš kolega Damir Ćurić jednomad rekao „Medvednica je kao ljubavnica kojoj se uvijek sa ljubavlju i veseljem vraćam nakon svih dnevnih nedaća“.

 

Baš takve prednosti i ljepote, prezentirat ćemo vam na KAJ maratonu & trekingu marijanskim hodoačasničkim putem Zagreb – Medvednica – Marija Bistrica. Utrku smo namjerno i ciljano stavili 31.03., tjedan dana prije Uskrsa, u vrijeme korizme, računajući na to da smo katolička zemlja i da su natjecatelji u režimu korizme i da neće biti zahtjevni glede okrijepnih stanica, što znači, više para u naš džep. Za one koji nisu u korizmi, već su više ateistički nastrojeni, sugeriramo tog dana glikogensku dijetu. Također, činjenica da utrku organiziraju jedan Židov i jedna stara partizančina vrlo sumnjivog nacionalnog porijekla i još sumnjivije prošlosti te zasigurno neizvijesne budućnosti – jamči visoku kvalitetu organizacije, ali i međuvjersku, ideološku, seksualnu i spolnu toleranciju, suživot, dijalog i međuodrživi srednjoročni i dugoročni razvoj.

 

Stoga, ne propustite ovaj sjajan ivent. Sve informacije o KAJ maratonu, polumaratonu & trekingu su u nastavku. Prijave se primaju do 23.03. i to još ove godine. Ako se ne prijavite sami, prijavit će vas prvi susjed, najbolji prijatelj, otac, brat, žena ili ostali drukeri, kojih u zadnje vrijeme ima na pretek.

Hvaljen Isus, smrt fažizmu, za kralja i otadžbinu, servus, živili.

AK Sljeme (Dragan Janković) & KPS Multisport (Šimun Cimerman)

KAJ-maraton-2012-info-dokument

P.S. Ona pjesma od Danijela Popovića dalje se nastavlja…

  • „Nema te ni Pariz, ni London,
  • Honolulu, New York ili Rim
  • Viđam te uvijek s njim
  • Ma zašto nijesam on“