ŠKOLA TRČANJA ATLETSKOG KLUBA
SLJEME

Generacija proljeće 2023.

Hrvatska je ušla u Schengen, vrijeme je da vi uđete u formu.

2023. donijela nam je toliko toga novoga da će nam trebati barem pola godine da se na sve to priviknemo – stigla nam je nova valuta, preko granice u Europi sada putujemo bez stajanja, a vrlo vjerojatno je i vaša vaga nakon božićnih trpeza promijenila iznos koji vam se prikazuje na njoj… a to nije baš ugodno. Ovo zadnje, jel…

To bi možda u nekom paralelnom svemiru bio neki problem, ali mi najbolje znamo da to nije takonakon 12 godina vođenja školaraca početnika od kauča do desetke ili polumaratona itekako smo verzirani u tome da izbrusimo vašu formu i dovedemo vas u savršeno stanje za period kada skidamo jakne i pokazujemo se u majičicama i kratkim hlačicama. Zato je ovo dobar trenutak da razmislite kako želite dočekati buđenje prirode i postupni dolazak toplog vremena – uz Netflix na kauču ili u našoj školi PA NAKON TOGA uz Netflix na kauču, ali bez grižnje savjesti. Da, nije težak izbor.

I da… ako vam nakon ovog teksta pada na pamet ideja – ma nema šanse da mene netko dovede u formu da mogu isrčati polumaraton – čestitamo. Upravo ste se pridružili klubu velikog broja trkača koji su nam s tom idejom došli u klub i na kraju lijepo trčkarali svih 21,1 km halfa.

Pa da vidimo kako funkcioniraju stvari s upisima u školu trčanja AK Sljeme

Prvi trening na rasporedu je u ponedjeljak 20. veljače u 18h i upisati se možete na taj dan neposredno prije treninga ili bilo koji drugi ponedjeljak ili srijedu nakon što krenu treninzi. Ostale škole upisuju polaznike u kratkom periodu i onda čekate sljedeću sezonu, ali mi ne. Nama se možete pridružiti u kojem god vremenu donesete odluku da protrčite, a naši treneri pobrinut će se da vam prilagode tempo i smjeste vas u grupu koja će najbolje odgovarati vašoj trenutnoj (ne)kondiciji. Cilj nam je da se spremimo za Zagrebački maraton u jesen 2023., dakle dovoljno je pred nama vremena da vas lijepo dovedemo u red.

Školica je postepena, od prvih treninga na kojima se izmijenjuju trčanje i hodanje, preko prvih 30 minuta trčanja u komadu pa sve do pravih, pravcatih dužina od 10 ili 18 km pred samu utrku. Sve skupa začinjeno je vježbama snage, istezanja i redovitim zagrijavanjem prije treninga kako biste bili sigurni da ćete ovaj trenažni proces proći bez ozlijeda i sa što manje muke. U periodu od 15.6. do 20.8. selimo se s nasipa u Maksimir jer je trčanje ljeti po nasipu teoretski moguće, ali vjerujte, ne želite provesti tople mjeseci gutajući nasipski šljunak dok radite subotnje dužine.

I samo da znate – sve ovo ne govorimo kako bismo se hvalili (možda malo) nego da vam plastično prikažemo u kako dobre ruke dolazite ako se odlučite trenirati s nama – ne možemo vam garantirati da ćete smršaviti, a još manje spremiti se za polumaraton jer ta odluka leži isključivo na vama i vašim redovnim dolascima na trening, no možemo vam obećati da ćete, ako budete dosljedni, imati najbolje pripreme za polumaraton ili desetku u Hrvatskoj, da ćete se jako dobro zabaviti i, najvažnije, da ćete pustiti suzicu ili dvije kad uđete u cilj svoje prve planirane utrke.

Sve informacije može vam dati glavna trenerica Silvia Šimunović kojoj se možete javiti na ovaj mail, a ovdje ćemo pobrojati tehnikalije da znate što i gdje upisujete:

AK SLJEME / ŠKOLA TRČANJA / GENERACIJA Jesen/zima 2022/23:

 

VRIJEME UPISA: Prije prvog treninga, u ponedjeljak 20. veljače u 17h (da stignete na trening u 18h) ili nakon toga prije svakog treninga ponedjeljkom, srijedom i subotom kroz cijelu sezonu.

GDJE: prostorije AK Sljeme, pored Caffe bara TIME, Trnjanska 122, Zagreb / Lokacija

CIJENA ŠKOLE: 20€ mjesečno (plaća se mjesečno, do 10. u mjesecu)

TRENERICE:
Silvija Šimunović (glavna trenerica)
Nataša Dobrenić
Nataša Bahat
Petra Herceg

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Minimalno 3 organizirana treninga tjedno
 • Stručno vodstvo trenerskog tima
 • Planovi treninga putem e-mail-a
 • Konzultacije s trenerima po potrebi
 • Organizirani odlasci na izlete, trkačka putovanja i sportska druženja kad nam virus to dopusti (troškovi se obračunavaju posebno)
 • Odlično društvo 😊

TRAJANJE CJELOKUPNOG PROGRAMA: Do Zagrebačkog polumaraona 8.10.2023.

RASPORED TRENINGA:

 • Ponedjeljkom od 18 sati
 • Srijedom od 18 sati
 • Subotom od 8:30 sati

Treninzi traju u ovisnosti od rasporeda, faze pripreme, pripremljenosti polaznika i ciljeva koje zacrtaju / od 1 do (pazi ovo!) ponekad 3 sata.

LOKACIJE TRENINGA:

 • Savski nasip
 • Maksimirska šuma
 • Sljeme
 • Gdje nas noge (ponekad i autobus) odvedu

 Da, možete trčati i 3 sata ako upišete našu školu!

JER…

 • AK Sljeme je klub koji je organizirao prvu rekreativnu školu trčanja na ovim prostorima 2011. godine
 • AK Sljeme je u 10 godina pripremio stotine trkača za polumaratonske i maratonske utrke a koji prije toga nisu nikad trčali
 • AK Sljeme ima preko 300 članova

Ako ne vjerujete u sve napisano, slobodno dođite i provjerite… za 8 mjeseci kad istrčite 21 kilometar vjerovat ćete u svako slovo 🙂


PRIJAVE U ŠKOLU TRČANJA ATLETSKOG KLUBA SLJEME: