ŠKOLA TRČANJA ATLETSKOG KLUBA
SLJEME

Generacija jesen/zima 2022/23.

Ako je zima, nije lav!

Nikad nam nije bila jasna ova izreka i kakve veze imaju lavovi sa zimom, no narodne izreke su tu da ih koristimo pa zašto s njom ne bi počeli najavu za ovojesensku školu trčanja Atletskog kluba Sljeme.

Znamo da ste se svi razbježali po godišnjim odmorima i da je ljeto jako loše vrijeme za donošenje važnih sportskih odluka u životu – vrijeme je za skinuti se u badiće i kupaće i što ste napravili preko prošle zime i proljeća napravili ste. Sada je samo bitno odmoriti se, zaboraviti na posao i provesti odmor sa što manje stresa i traženja mjesta za ručnik na plaži.

ALI!

Ovo je također vrijeme kada kreću upisi u zimsku generaciju sljemenske škole trčanja, a ona počinje točno u vrijeme kada dani postaju kraći, kada depresija koja vas gonja da obilazite frižider svakih pola sata kuca na vrata i kada je idealno vrijeme za postaviti temelje za proljeće 2023. koje ćete uz nas dočekati prepuni kondicije, fantastično dobre volje i uz najbolje trkačko društvo u svemiru.

Pa da vidimo kako funkcioniraju stvari s upisima u školu trčanja AK Sljeme…

Prvi trening na rasporedu je u srijedu 7. rujna u 18h i upisati se možete na taj dan neposredno prije treninga ili bilo koji drugi ponedjeljak ili srijedu nakon što krenu treninzi. Ostale škole upisuju polaznike u kratkom periodu i onda čekate sljedeću sezonu, ali mi ne. Nama se možete pridružiti u kojem god vremenu donesete odluku da protrčite, a naši treneri pobrinut će se da vam prilagode tempo i smjeste vas u grupu koja će najbolje odgovarati vašoj trenutnoj (ne)kondiciji. Cilj nam je da se spremimo za neku od utrka koje su na rasporedu u proljeće 2023., a na koju točno, odredit ćemo u toku vaših priprema.

Školica je postepena, od prvih treninga na kojima se izmijenjuju trčanje i hodanje, preko prvih 30 minuta trčanja u komadu pa sve do pravih, pravcatih dužina od 10 ili 18 km pred samu utrku. Sve skupa začinjeno je vježbama snage, istezanja i redovitim zagrijavanjem prije treninga kako biste bili sigurni da ćete ovaj trenažni proces proći bez ozlijeda i sa što manje muke.

I samo da znate – sve ovo ne govorimo kako bismo se hvalili (možda malo) nego da vam plastično prikažemo u kako dobre ruke dolazite ako se odlučite trenirati s nama – ne možemo vam garantirati da ćete smršaviti, a još manje spremiti se za polumaraton jer ta odluka leži isključivo na vama i vašim redovnim dolascima na trening, no možemo vam obećati da ćete, ako budete dosljedni, imati najbolje pripreme za polumaraton ili desetku u Hrvatskoj, da ćete se jako dobro zabaviti i, najvažnije, da ćete pustiti suzicu ili dvije kad uđete u cilj svoje prve planirane utrke.

Sve informacije može vam dati glavna trenerica Silvia Šimunović kojoj se možete javiti na ovaj mail, a ovdje ćemo pobrojati tehnikalije da znate što i gdje upisujete:

AK SLJEME / ŠKOLA TRČANJA / GENERACIJA Jesen/zima 2022/23:

 

VRIJEME UPISA: Prije prvog treninga, u srijedu 7. rujna u 17h (da stignete na trening u 18h) ili nakon toga prije svakog treninga ponedjeljkom, srijedom i subotom kroz cijelu sezonu.

GDJE: prostorije AK Sljeme, pored Caffe bara TIME, Trnjanska 122, Zagreb / Lokacija

CIJENA ŠKOLE: 150 kuna mjesečno (plaća se mjesečno, do 10og dana u mjesecu)

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Minimalno 3 organizirana treninga tjedno
 • Stručno vodstvo trenerskog tima
 • Planovi treninga putem e-mail-a
 • Konzultacije s trenerima po potrebi
 • Organizirani odlasci na izlete, trkačka putovanja i sportska druženja kad nam virus to dopusti (troškovi se obračunavaju posebno)
 • Odlično društvo 😊

TRAJANJE CJELOKUPNOG PROGRAMA: Do neke od utrka na proljeće, iznenadit ćemo vas na vrijeme s informacijom koje su u pitanju 🙂

RASPORED TRENINGA:

 • Ponedjeljkom od 18 sati
 • Srijedom od 18 sati
 • Subotom od 8:30 sati

Treninzi traju u ovisnosti od rasporeda, faze pripreme, pripremljenosti polaznika i ciljeva koje zacrtaju / od 1 do (pazi ovo!) ponekad 3 sata.

LOKACIJE TRENINGA:

 • Savski nasip
 • Maksimirska šuma
 • Sljeme
 • Gdje nas noge (ponekad i autobus) odvedu

 Da, možete trčati i 3 sata ako upišete našu školu!

JER…

 • AK Sljeme je klub koji je organizirao prvu rekreativnu školu trčanja na ovim prostorima 2011. godine
 • AK Sljeme je u 10 godina pripremio stotine trkača za polumaratonske i maratonske utrke a koji prije toga nisu nikad trčali
 • AK Sljeme ima preko 300 članova

Ako ne vjerujete u sve napisano, slobodno dođite i provjerite… za 6 mjeseci kad istrčite 21 kilometar vjerovat ćete u svako slovo 🙂


PRIJAVE U ŠKOLU TRČANJA ATLETSKOG KLUBA SLJEME: