ŠKOLA TRČANJA ATLETSKOG KLUBA
SLJEME

Generacija jesen 2021.

Dragi trkači koji to niste, a želite postati, evo nas opet.

Još jedna generacija trkača-početnika je dovedena do polumaratona, a koliko je bilo zabavno možete vidjeti na slici iznad – to je samo dio sjajne atmosfere koja je grupu pratila čitavu sezonu, a kulminirat će nastupom na GRAWE Noćnom Maratonu za one koji spremaju desetku, odnosno trčanjem polumaratona na ZG polumaratonu na jesen za one koji spremaju polumaraton.

Sada je trenutak da njih polako prebacimo u napredne grupe i ostavimo ih da se u dobrim rukama pripremaju za svoje buduće sportske uspjehe, odnosno da oslobodimo mjesto za vas koje očekujemo u našoj jesenskoj generaciji škole trčanja Atletskog kluba Sljeme.

Malo da se vratimo u prošlost – točno prije 10 godina, u nekim potpuno drugačijim vremenima, krenula je prva (da, prva) generacija škole trčanja u Hrvatskoj. Tvrtka Adidas je tada u kooperaciji s Atletskim klubom Sljeme pokrenula projekt pripreme početnika za trčanje polumaratona prema programu i ideji Dragana Jankovića, predsjednika AK Sljeme. Janko je tada složio pilot projekt u kojem je trebalo 80 netrkača konvertirati u trkače u 6 mjeseci i to je trebao biti jednokratni eksperiment koji će završiti u jesen nakon održavanja ZG (polu)marataona. No, život piše čudne priče i to što je trebalo biti once in a lifetime projekt postao je kamen temeljac za razvoj rekreativnog trčanja u Hrvatskoj.

Od tada do danas dogodilo se puno toga – puno škola trčanja pokušalo se etablirati u Hrvatskoj, no rijetke su ostale i opstale, a među njima je i AK Sljeme koje je čitavo to trkačko rekreativno ludilo i pokrenuo.

Kako bismo vas dodatno motivirali, imamo jedno malo iznenađenje za vas – svatko od vas će prilikom upisa u školicu dobiti na poklon knjigu “Kako sam uspio u trčanju (i ostale šaljive priče)” autora Siniše Marekovića koji je i sam bio polaznik (prve) generacije AK Sljeme škole trčanja i koja se 90% naslanja upravo na iskustva iz priprema za polumaraton i maraton kroz razne trkačke faze… faze u kojima ćete se prije ili kasnije prepoznati 🙂

Inače, knjiga više nije u prodaji i ovo što ćete dobiti su posljednji primjerci, dobro uskladišteni za specijalnu priliku… a ako ova prilika nije specijalna, koja jest? 🙂

I samo da znate – sve ovo ne govorimo kako bismo se hvalili (možda malo) nego da vam plastično prikažemo u kako dobre ruke dolazite ako se odlučite trenirati s nama – ne možemo vam garantirati da ćete smršaviti, a još manje spremiti se za polumaraton jer ta odluka leži isključivo na vama i vašim redovnim dolascima na trening, no možemo vam obećati da ćete, ako budete dosljedni, imati najbolje pripreme za polumaraton ili desetku u Hrvatskoj, da ćete se jako dobro zabaviti i, najvažnije, da ćete pustiti suzicu ili dvije kad uđete u cilj svoje prve planirane utrke.

Sve informacije može vam dati glavna trenerica Silvia Šimunović kojoj se možete javiti na ovaj mail, a ovdje ćemo pobrojati tehnikalije da znate što i gdje upisujete:

AK SLJEME / ŠKOLA TRČANJA / GENERACIJA Jesen 2021:

VRIJEME UPISA: Prije prvog treninga, u srijedu 8. rujna u 17h (da stignete na trening u 18h) ili nakon toga prije svakog treninga ponedjeljkom, srijedom i subotom kroz cijelu sezonu.

GDJE: prostorije AK Sljeme, pored Caffe bara TIME, Trnjanska 122, Zagreb / Lokacija

CIJENA ŠKOLE: 150 kuna mjesečno (plaća se mjesečno, do 10og dana u mjesecu)

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Minimalno 3 organizirana treninga tjedno
 • Stručno vodstvo trenerskog tima
 • Planovi treninga putem e-mail-a
 • Konzultacije s trenerima po potrebi
 • Organizirani odlasci na izlete, trkačka putovanja i sportska druženja kad nam virus to dopusti (troškovi se obračunavaju posebno)
 • Odlično društvo 😊

TRAJANJE CJELOKUPNOG PROGRAMA: Do neke proljetne utrke za koju ćemo plan napraviti krajem godine 🙂

RASPORED TRENINGA:

 • Ponedjeljkom od 18 sati
 • Srijedom od 18 sati
 • Subotom od 8:30 sati

Treninzi traju u ovisnosti od rasporeda, faze pripreme, pripremljenosti polaznika i ciljeva koje zacrtaju / od 1 do (pazi ovo!) ponekad 3 sata.

LOKACIJE TRENINGA:

 • Savski nasip
 • Maksimirska šuma
 • Sljeme
 • Gdje nas noge (ponekad i autobus) odvedu

 Da, možete trčati i 3 sata ako upišete našu školu!

JER…

 • AK Sljeme je klub koji je organizirao prvu rekreativnu školu trčanja na ovim prostorima 2011. godine
 • AK Sljeme je u 10 godina pripremio stotine trkača za polumaratonske i maratonske utrke a koji prije toga nisu nikad trčali
 • AK Sljeme ima preko 300 članova

Ako ne vjerujete u sve napisano, slobodno dođite i provjerite… za 6 mjeseci kad istrčite 21 kilometar vjerovat ćete u svako slovo 🙂


PRIJAVE U ŠKOLU TRČANJA ATLETSKOG KLUBA SLJEME: