ŠKOLA TRČANJA ATLETSKOG KLUBA
SLJEME

Generacija proljeće 2022.

Proljeće je stiglo u naš grad…

Dobro, još nije… još uvijek oblačimo na sebe debele jakne s perjem (btw. znate da smo nekad te jakne zvali – vestonke? Ne znam zašto) i ispod oka gledamo one čudne ljude koji trče savskim nasipom u tajicama, rukavicama i kapicama, a neke čak i u kratkim hlačicama.

Da, to smo mi, odnosno samo neki od nas koji marljivo odrađuju zimsku bazu kako bi proljeće dočekali spremni za istrčavanje nekog od nadolazećih (polu)maratona. Među njima ćete sigurno vidjeti i neke trkače koji su do pred kojih 5 mjeseci bili potpuni početnici koji su u jesen 2021. odlučili upisati našu školicu trčanja. Da, da… oni su bili vi prije toliko malo mjeseci, a sad su već na putu prema svojih prvih 10 ili 21 kilometar.

Ako ste zakasnili uhvatiti taj vlak – a vjerojatno jeste jer čitate ove redove – primite na znanje da AK Sljeme upisuje ovo proljeće novu generaciju trkača početnika koji će se kroz proljeće i ljeto spremati za jedan od dva cilja ovisno o vašim dužinskim afinitetima – 10 km na GRAWE Noćnom Maratonu krajem kolovoza ili za polumaraton na 30. Zagrebačkom maratonu početkom listopada.

Koju god opciju odabrali, možete znati jedno – kroz cijeli taj period vodit će vas iskusni treneri atletskog kluba Sljeme koji je začetnik trkačkog buma u Hrvatskoj i pokretač prve škole trčanja na ovim prostorima tamo sad već davne 2011. godine.

Školica je postepena, od prvih treninga na kojima se izmijenjuju trčanje i hodanje, preko prvih 30 minuta trčanja u komadu pa sve do pravih, pravcatih dužina od 10 ili 18 km pred samu utrku. Sve skupa začinjeno je vježbama snage, istezanja i redovitim zagrijavanjem prije treninga kako biste bili sigurni da ćete ovaj trenažni proces proći bez ozlijeda i sa što manje muke.

I samo da znate – sve ovo ne govorimo kako bismo se hvalili (možda malo) nego da vam plastično prikažemo u kako dobre ruke dolazite ako se odlučite trenirati s nama – ne možemo vam garantirati da ćete smršaviti, a još manje spremiti se za polumaraton jer ta odluka leži isključivo na vama i vašim redovnim dolascima na trening, no možemo vam obećati da ćete, ako budete dosljedni, imati najbolje pripreme za polumaraton ili desetku u Hrvatskoj, da ćete se jako dobro zabaviti i, najvažnije, da ćete pustiti suzicu ili dvije kad uđete u cilj svoje prve planirane utrke.

Sve informacije može vam dati glavna trenerica Silvia Šimunović kojoj se možete javiti na ovaj mail, a ovdje ćemo pobrojati tehnikalije da znate što i gdje upisujete:

AK SLJEME / ŠKOLA TRČANJA / GENERACIJA Proljeće 2022:

VRIJEME UPISA: Prije prvog treninga, u ponedjeljak 7. ožujka u 17h (da stignete na trening u 18h) ili nakon toga prije svakog treninga ponedjeljkom, srijedom i subotom kroz cijelu sezonu.

GDJE: prostorije AK Sljeme, pored Caffe bara TIME, Trnjanska 122, Zagreb / Lokacija

CIJENA ŠKOLE: 150 kuna mjesečno (plaća se mjesečno, do 10og dana u mjesecu)

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Minimalno 3 organizirana treninga tjedno
 • Stručno vodstvo trenerskog tima
 • Planovi treninga putem e-mail-a
 • Konzultacije s trenerima po potrebi
 • Organizirani odlasci na izlete, trkačka putovanja i sportska druženja kad nam virus to dopusti (troškovi se obračunavaju posebno)
 • Odlično društvo 😊

TRAJANJE CJELOKUPNOG PROGRAMA: Do GRAWE Noćnog Maraton 20.8. za one koji spremaju 10k, odnosno do Zagrebačkog maratona 2.10. za one koji se spremaju za half.

RASPORED TRENINGA:

 • Ponedjeljkom od 18 sati
 • Srijedom od 18 sati
 • Subotom od 8:30 sati

Treninzi traju u ovisnosti od rasporeda, faze pripreme, pripremljenosti polaznika i ciljeva koje zacrtaju / od 1 do (pazi ovo!) ponekad 3 sata.

LOKACIJE TRENINGA:

 • Savski nasip
 • Maksimirska šuma
 • Sljeme
 • Gdje nas noge (ponekad i autobus) odvedu

 Da, možete trčati i 3 sata ako upišete našu školu!

JER…

 • AK Sljeme je klub koji je organizirao prvu rekreativnu školu trčanja na ovim prostorima 2011. godine
 • AK Sljeme je u 10 godina pripremio stotine trkača za polumaratonske i maratonske utrke a koji prije toga nisu nikad trčali
 • AK Sljeme ima preko 300 članova

Ako ne vjerujete u sve napisano, slobodno dođite i provjerite… za 6 mjeseci kad istrčite 21 kilometar vjerovat ćete u svako slovo 🙂


PRIJAVE U ŠKOLU TRČANJA ATLETSKOG KLUBA SLJEME: