SILVIA ŠIMUNOVIĆ

SILVIA ŠIMUNOVIĆ

Glavna trenerica AK Sljeme Škole trčanja

Silvia Šimunović je u trčanju 29 godina, HR reprezentativka u ultramaratonu i veteranskoj stadionskoj atletici. Višestruka je državna rekorderka u trčanju na 6h, te u kategoriji Ž35 na 3000 m i 800 m. 2022. je bila najuspješnija HR ultrašica na osnovu 19. mj u Berlinu (Svjetsko prvenstvo) na 100 km i 9. mj u u Sotillo de la Adrada (Europsko prvenstvo) na 50 km te postavljanja rekorda HR na 6 h. Veliku joj strast predstavlja povijest sporta.

ŠKOLA TRČANJA ATLETSKOG KLUBA
SLJEME

Generacija 2024.

Jeste već napravili novogodišnju odluku da se dovedete napokon u formu? Ne? Vrijeme je.

Dok nam vanjske temperature igraju bungee jumping i skaču od minus 10 do plus 15, vi sigurno sjedite doma i razmišljate kad će više to ljeto… brzo će ljeto, ne brinite vi za to, samo je pitanje u kakvom stanju ćete ga vi dočekati. Možete nastaviti ovim putem ignoriranja činjenice da vam uspon pješice na treći kat predstavlja napor kao prelazak iz drugog u treći kamp na Mt.Everestu, ili možete priznati sami sebi da više niste u formi kao curica / dječak koji ste nekad bili i da je vrijeme da se nešto napravi.

A za to imate nas! 🙂

AK Sljeme ima jednu generaciju trčanja godišnje i ona počinje uskoro!

Više generacija škole trčanja nekad su imale smisla, no uvjerili smo se da je postepenost ključ i omogućava puno kvalitetniji trenažni proces. Uz to, omogućava velikom broju trkača da se priključe školici bilo kada u toku godine jer su grupe tako raspoređene da ćete uvijek moći pronaći svoje mjesto pod suncem,. Rezultat svega toga je vaša sreća jer ćete u krugu divnih vam ljudi provesti aktivnu godinu pripremajući se za trku koju želite i tempom koji vam najviše odgovara. Dakle, bez obzira čitate li ove redove u veljači pored radijatora ili u srpnju doma pod klimom, ova školica vam je otvorena i poziva vas da name se pridružite kad god vam to paše.

I da… ako vam nakon ovog teksta pada na pamet ideja – ma nema šanse da mene netko dovede u formu da mogu isrčati polumaraton – čestitamo. Upravo ste se pridružili klubu velikog broja trkača koji su nam s tom idejom došli u klub i na kraju lijepo trčkarali svih 21,1 km halfa.

Pa da vidimo kako funkcioniraju stvari s upisima u školu trčanja AK Sljeme

Prvi trening na rasporedu je u srijedu 13. ožujka 2024. u 18h i upisati se možete na taj dan neposredno prije treninga ili bilo koji drugi ponedjeljak ili srijedu nakon što krenu treninzi. Ostale škole upisuju polaznike u kratkom periodu i onda čekate sljedeću generaciju, ali mi ne. Nama se možete pridružiti u kojem god vremenu donesete odluku da protrčite, a naši treneri pobrinut će se da vam prilagode tempo i smjeste vas u grupu koja će najbolje odgovarati vašoj trenutnoj (ne)kondiciji. Školica završava u studenom 2024. kada ćete biti spremni da otrčite što god želite (okej, ne baš 100 milja Istre), a na jesen možete svoje pripreme nastaviti kao punopravni član kluba AK Sljeme.

Školica je postepena, od prvih treninga na kojima se izmijenjuju trčanje i hodanje, preko prvih 30 minuta trčanja u komadu pa sve do pravih, pravcatih dužina od 10 ili 18 km pred samu utrku. Sve skupa začinjeno je vježbama snage, istezanja i redovitim zagrijavanjem prije treninga kako biste bili sigurni da ćete ovaj trenažni proces proći bez ozlijeda i sa što manje muke.

I samo da znate – sve ovo ne govorimo kako bismo se hvalili (možda malo) nego da vam plastično prikažemo u kako dobre ruke dolazite ako se odlučite trenirati s nama – ne možemo vam garantirati da ćete smršaviti, a još manje spremiti se za polumaraton jer ta odluka leži isključivo na vama i vašim redovnim dolascima na trening, no možemo vam obećati da ćete, ako budete dosljedni, imati najbolje pripreme za polumaraton ili desetku u Hrvatskoj, da ćete se jako dobro zabaviti i, najvažnije, da ćete pustiti suzicu ili dvije kad uđete u cilj svoje prve planirane utrke.

Sve informacije može vam dati glavna trenerica Silvia Šimunović kojoj se možete javiti na ovaj mail, a ovdje ćemo pobrojati tehnikalije da znate što i gdje upisujete:

AK SLJEME / ŠKOLA TRČANJA / GENERACIJA 2023/24:

VRIJEME UPISA: Prije prvog treninga, u srijedu 13. ožujka u 17h (da stignete na trening u 18h) ili nakon toga prije svakog treninga ponedjeljkom, srijedom i subotom kroz cijelu sezonu.

GDJE: prostorije AK Sljeme, pored Caffe bara TIME, Trnjanska 122, Zagreb / Lokacija

CIJENA ŠKOLE: 25€ mjesečno (plaća se mjesečno, do 10. u mjesecu)

TRENERICE:
Silvia Šimunović (glavna trenerica)
Nataša Dobrenić
Nataša Bahat
Petra Herceg

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Minimalno 3 organizirana treninga tjedno
 • Stručno vodstvo trenerskog tima
 • Planovi treninga putem e-mail-a
 • Konzultacije s trenerima po potrebi
 • Organizirani odlasci na izlete, trkačka putovanja i sportska druženja kad nam virus to dopusti (troškovi se obračunavaju posebno)
 • Odlično društvo 😊

TRAJANJE CJELOKUPNOG PROGRAMA: Do studenog 2024.

RASPORED TRENINGA:

 • Ponedjeljkom od 18 sati
 • Srijedom od 18 sati
 • Subotom od 8:30 sati

Treninzi traju u ovisnosti od rasporeda, faze pripreme, pripremljenosti polaznika i ciljeva koje zacrtaju / od 1 do (pazi ovo!) ponekad 3 sata.

LOKACIJE TRENINGA:

 • Savski nasip
 • Maksimirska šuma
 • Sljeme
 • Gdje nas noge (ponekad i autobus) odvedu

 Da, možete trčati i 3 sata ako upišete našu školu!

JER…

 • AK Sljeme je klub koji je organizirao prvu rekreativnu školu trčanja na ovim prostorima 2011. godine
 • AK Sljeme je u 13 godina pripremio stotine trkača za polumaratonske i maratonske utrke a koji prije toga nisu nikad trčali
 • AK Sljeme ima preko 300 članova

Ako ne vjerujete u sve napisano, slobodno dođite i provjerite… za 8 mjeseci kad istrčite 21 kilometar vjerovat ćete u svako slovo 🙂


PRIJAVA U ŠKOLU TRČANJA ATLETSKOG KLUBA SLJEME: