A ZAŠTO SE UČLANITI U AK SLJEME?

+

Družite se

Socijalna komponenta u trčanju je vrlo važna. Poznanstva ostvarena u klubu pomoći će vam da budete informiraniji i motiviraniji dok trenirate i postajete bolji trkač. Na tom putu je bitan i timski duh. Klupski prijatelji će vas upoznati s trkama za koje niste nikad čuli ili probali, i što je najbolje, pomoći će vam da se pripremite za njih. Za neke trke klub ima ekskluzivan tretman i posebne cijene za startnine, što na kraju trčanje čini isplativijim kroz više trka u sezoni.

Nadogradite svoj status

Možda i najvažnija stvar je da ćete članstvom u klubu stvoriti psihološki pomak koji će vam omogućiti da sebe nazovete „trkačem“, umjesto da netko tko jednostavno samo „trči“. Iskoristite iskusne trkače koje ćete upoznati, koji vam mogu reći gdje možete naći najboljeg masera ili fizioterapeuta, gdje možete kupiti najbolju opremu i koje su staze najbolje.

Imamo grijanje!

Klupske prostorije imaju puno prednosti, od presvlačenja prije i poslije treninga, do grijanih prostorija tijekom zime, gdje se možete poslije svakog treninga opustiti uz trkačke razgovore.

Q

Solo treniranje nije okej

Trenirajući sam lako je upasti u zamke loših treninga i kilometara koji vam ne poboljšavaju brzinu ili kondiciju. U klubu ćete se lakše fokusirati na korisne treninge kroz dugoročno razrađenu periodizaciju tijekom cijele godine.

Grupe su supe(r)

Lakše je ostati u kontinuitetu treninga kad ih netko drugi planira. U Sljemenu su organizirani grupni treninzi 3 puta tjedno, dva specifična treninga brzine ili tempa u radnom dijelu tjedna i dugački trening izdržljivosti vikendom. Ovo je već sasvim dovoljno za napredak, a ostale dane možete ubacivati lagane solo treninge kad imate vremena.

Netflix nije jedino rješenje

Možete pronaći puno razloga i izgovora da ne odete na solo trening – pripremanje večere, stavljanje djece u krevet, utakmica na TV i sl. S grupom vam ne treba puno dobre volje da ustanete i dođete na trčanje, teže je preskočiti trening kad znate da vas vaša grupa sigurno čeka. Trčanje je sjajan način da odvojite vrijeme samo za sebe, ali većina ljudi bi radije povremeno trčala u društvu, a klub je najbolji način da se povežete s drugim trkačima, da nađete partnere za trčanje s kojima ćete se vremenom sigurno nalaziti i van treninga ili kluba. To posebno može biti korisno za žene kojima je sigurnost u trčanju važan faktor.

\

Trčite fokusirano

Kad netko drugi vodi trening, možete se opušteno fokusirati na tempo, brzinu i vrijeme.

Iskoristite naše iskustvo

U klubu postoje i iskusni treneri, koji sastavljaju programe i staze za trčanje, preko kojih ćete dobiti bogatstvo informacija koje će vas učiniti boljim trkačem. Također i iskusni klupski trkači donose širok spektar znanja o prehrani i treningu, što je prilika da naučite što drugim ljudima odgovara, kako biste vidjeli da li to možete primijeniti na svoje treninge i trke.

b

Imamo plan!

Atletski klub Sljeme svim svojim članovima šalje svakog ponedjeljka program i raspored treninga za nadolazeći tjedan, tako da i ako niste u mogućnosti doći na neki trening, možete ga napraviti i sami kad je za to prilika.

KAKO POSTATI NAŠIM ČLANOM?

Članom Atletskog Kluba Sljeme postaje se uplatom godišnje članarine, koja za 2022. godinu iznosi 600 kn. Ukoliko se učlanjujete nakon 01.08., članarina za ostatak godine iznosi 300 kn. Godišnja članarina se može uplatiti prilikom dolaska na trening ili putem računa. Ukoliko se želite učlaniti ispunite pristupni obrazac, nakon kojeg ćemo vam se javiti gdje i kada možete doći u klub i što trebate donijeti sa sobom.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.