Dočekali smo da konačno u klubu imamo i juniorsku državnu prvakinju. To je uspjelo našoj Valentini Belović ove nedjelje u Sinju na juniorskom prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju. Ona je u trci na 5km pobijedila s rezultatom 18:57, preko 2 minute ispred sljedeće. U muškoj juniorskoj trci naši mladi članovi iz Drežnika (Špehar, braća Abrlić) su zauzeli redom – 12., 18. i 25. mjesto, s tim da su po godinama još uvijek kadeti, dakle praktički još uvijek nisu juniori (kadeti su do 15g, a juniori od 16-19).

Brojna ekipa je nastupila na polumaratonu u Novom Sadu, a pojedinačni rezultati su u našoj rubrici „članovi”. Izlet je bio vrlo ugodan i imali smo još jedan lijepi trkački vikend-izlet. Za Novi Sad smo već i prije čuli da je vrlo lijep grad, ali naišli smo na još ugodnije iznenađenje nego što smo očekivali, prava mala Budimpešta. Subotu smo iskoristili za razgledanje tvrđave u Petrovaradinu i šetnju centrom grada, koji je u baroknom stilu, s mnoštvom lijepih crkvi.

Polumaraton je bio masovan, a ukupno je nastupilo 370 trkača (295 na polumaratonu + 75 u štafetama). Zanimljivost je da favorizirani Etiopljani nisu pobijedili jer su zakasnili na start (nisu uračunali promjenu vremena subota/nedjelja), iako je njihov najbolji trkač u jurnjavi za ostalima istrčao trku za 1:07! Staza je bila potpuno ravna i vrlo brza, s dva kruga od po 10km, a uglavnom je prolazila uz obalu Dunava, nasuprot petrovaradinske tvrđave. Organizacija kakva/takva, ni bolja ni lošija od onih na kakve smo se navikli kod nas. Nisu imali km-oznake ni majice, ali su svi dobili lijepe finišerske medalje. Startnina samo 5 eura.

Inače, sve je dosta jeftinije nego kod nas, pa se nismo pretjerano istrošili. Noćili smo u solidnom hotelu (s doručkom) za samo 11 eura (80kn), a poslije trke nas je organizator Milan Dolga sve počastio ribljim ručkom, tako da smo zaista uživali neobično ugodno gostoprimstvo.

Za vikend nas čeka ekipno PH u polumaratonu u Osijeku. Trenutno smo u fazi oprijedeljivanja da li putovati dan ranije (noćenje u Đakovu ili Osijeku) ili na dan trke. Obavijest o tome ide sredinom tjedna, nakon konsultacija na treningu.

Slike iz Novog Sada:

http://picasaweb.google.com/tergatjanko/NoviSad2009#
http://picasaweb.google.hr/rajic.zana/NoviSadPolumaraton290309#