PRIJAVE: Putem Interneta na ovoj stranici do isteka utorka, 23.02. Nakon toga više se ne može prijaviti online, već na sam dan trke, nedjelja 28.02., od 8:00 do 10:55, uz startninu skuplju za 10 kuna. Razlog tome je tiskanje točnog broja majica s točnim specifikacijama. Iz istog proizlazi da prijavljeni na dan trke ne mogu kupiti majicu, osim ako ostane višak od onih šupaka koji su se prijavili i naručili majicu, a nisu došli na trku, a takvih uvijek ima. Cijena tih majica je standardnih 40kn.

PODIZANJE STARTNIH BROJEVA: Od 8:00 do 10:55 u Boćarskom domu, ispred kafića “Martino”. Imat ćemo 3 prijavna stola, ali ipak savjetujemo svima da dođu na prijave što je ranije moguće, kako dragocjeno vrijeme pred trku (kava, WC, zagrijavanje i ogovaranje) nebi potrošili na stajanje u redu.

PARKIRANJE: Na parkiralištu Boćarskog doma i Kockice (bivša zgrada SDK). Parkiranje nedjeljom je besplatno.

GARDEROBA: Na raspolaganju će vam biti dvije svlačione s tuševima (muška i ženska), koje će biti za vrijeme trke zaključane. Ipak, svoje dragocjenosti nemojte ostavljati unutra, jer organizator ne može jamčiti apsolutnu sigurnost.

STARTNINA: Samo 40 kuna, uz koju ide objašnjenje: Startnina u pravom smislu riječi znači startnina, što znači da se za nju kupuje nastup na natjecanju, tj. plaća se organizacijski trud i trošak. Tko želi kvalitetnu 180-gramsku majicu s dugim rukavima i logom trke za uspomenu, dodat će još 40 kuna. Razlog tome je što trkači u pravilu ne nose obične tanke bijele majice, vrijedne 12-15kn, već im se samo gomilaju u ormaru, a koje ipak povisuju startninu. Ovog puta je trkačima ostavljeno na izbor da li žele majicu (i koje veličine). Žene će, naravno, dobiti ženske majice, strukirane! Vojničkog graha ili gulaša poslije natjecanja isto tako neće biti, jer nam se neda zajebavat s time, utoliko je i startnina jeftinija. Tko želi jesti poslije trke, 100m od Boćarskog doma je jedna od boljih zagrebačkih pizzeria – „Maslina“.

STAZA: Start i cilj su predviđeni na nasipu ispred Boćarskog doma. Trči se u smjeru Ljubljane po sjevernoj obali Save do Jankomirskog mosta, prelazak preko, te povratak južnom stranom, uz prelaz preko pješačkog mosta do cilja. Na svom putu će preći, što ispod, a što preko, četiri zagrebačka mosta, a na toj lokaciji je predviđena u skoroj budućnosti gradnja još dva. (Karta trke nalazi se OVDJE). Savski nasip je omiljeno zagrebačko trkalište; teren je mekan, trči se u lijepom prirodnom ambijentu, i to će ove godine biti jedini polumaraton bez prisustva automobila. Trenutna vremenska prognoza kaže da ćemo imati poluoblačni dan s temperaturom oko 13°C, vjetar puno slabiji nego lani, znači idealni uvjeti za trčanje. Teren će možda na nekim dijelovima biti mekan i blatnjav, obzirom na najavljenu kišu u petak, ali se nadamo da će subotnje sunce dovoljno posušiti nasip. Ali, sve su to draži off-road trčanja, stoga dodatno savjetujemo i adekvatan izbor tenisica!

  • – Na raspolaganju će biti 4 okrepne stanice u trci i jedna u cilju,
  • – Označen svaki kilometar, ispred prvog trkača (jer je taj obično najluđi) vozi biciklista,
  • – Startni brojevi se ne vraćaju, ostaju za uspomenu,
  • – Proglašenje u 14:30,
  • – D.J. Juraj Štumberger, spiker Kristijan Šivak alias Kurchevi dopredsjednik,
  • – S ovom trkom započinje TRAIL TROPHY, godišnja regionalna liga off-road dugoprugaških utrka, sastavljena od kroseva, planinskih trka i trekinga na širem području Zagreba (Medvednica, Samoborsko gorje, Savski nasip),
  • – Ako nekog zanima, evo kako je bilo lani na prvom Savskom polumaratonu.