Slike!

Prva jača trka u sezoni, jedna iz serije onih koje se računaju za klupsko prvenstvo u cestovnom trčanju. Mi smo nastupili u relativno šarenom sastavu. Od jačih su trebali trčati Šapina i Čukušić, dok su se Kovač i Murić trebali još uvijek odmarati od maratona. No, u zadnji čas je ispao Čukušić, ali je upao Murić, pa smo ipak bili dosta jaki. Ženska udarna prošlogodišnja postava Antonija-Veronika-Tadeja, potpomognuta debitanticom Marinom.

Mate je već mjesec dana bio prezapet, pa sam već mislio da će prerano ejakulirati, tim više što je otvoreno najavljivao samoubilačku taktiku prolaza 34:30 na prvih 10km, a poslije što-bude?! No, pokazao se pravim fajterom, nije iscurio previše u drugom dijelu, skinuo osobni rekord za 2 minute (što je na tako niskim vremenima puno), i popeo se na 5. mjesto klupske rang-liste s rezultatom 1:14:49 (700 bodova po mađarskim tablicama). Murić samo 11 sekundi iza, pa su na kraju obadvoje ušli u top10 za novčani nagradni fond u prilično jakoj konkurenciji, gdje su dominirali stranci. U ekipu koja klubu donosi bodove su ušli još Dean Ribić s debelim osobnim rekordom (1:21:55, upao na 24. mjesto klupske liste) i naravno naš Bodo (1:23:15). Odličan su bili i Željko Dugić (osobni rekord 1:24:01, 31. mjesto klupske liste), Spomenko Pangracije (osobni 1:26:42, 35. mjesto klupske liste), zatim naš novi članovi Damir Fröszel, pobjednik kategorije M50 (1:27:46, 38. mjesto klupske liste), i Neven Andrijašević (1:29:58, 48. mjesto klupske liste). Muška ekipa je na kraju bila druga, samo 22 sekunde iza pobjedničke ekipe Žumberka.

Kod cura ponovo vrlo dobre Antonija (1:26:58) i Veronika (1:28:31), obadve u top10 za novčani nagradni fond. Zatim standardno oprezna Tadeja na početku sezone (1:40:55), njoj treba uvijek malo vremena i 50-ak trka da se razradi. Marinu Piskač smo gurnuli po prvi put u vatru sa zadatkom da ne pušta Tadeju iz vida, što je odlično odradila (1:41:01, 14. mjesto klupske rang-liste). Potencijala za (puno) više ima, ali s energijom treba biti racionalan u početku. Ženska ekipna pobjeda, 15 i više minuta ispred ostalih ekipa. Što nam je pak u konačnici donijelo ukupnu i uvjerljivu klupsku pobjedu od skoro pola sata ispred najvećih konkurenata (Žumberak i Veteran).

Sve u svemu, vrlo uspješan vikend u kojem je palo 7 osobnih rekorda u klubu, što je dovoljan pokazatelj da je iza nas jedna dobra zima, što će se tek pokazati na nadolazećim trkama. Ukupno su u Turopolju nastupila 23 naša člana na polumaratonu, te troje na kratkoj trci od 5km. Tu valja reći da imamo po prvi put i vrlo mlade juniore, koji odlično trče za svoju dob: 12-godišnji Zvonimir Abrlić (20:35) i Nikola Špehar (20:46) koji je prije 3 dana napunio 15 godina, pa mu ovim putem upućujemo čestitke!

Valja spomenuti i našu ultramaratonku Višnju, koja je rutinski odradila još jednu Čazmu u sasvim pristojnom vremenu 5:51:53 (ritam maratona oko 3:55, ili tempo od 5:40/km), te osvojila 5. mjesto.

Sljedeći tjedan je Sinjski polumaraton, druga trka klupskog prvenstva. Jedan dio ekipe ide tamo, a drugi na izlet u Novi Sad jer treba poloviti norme za New York (vrijede samo na certificiranim stazama AIMS-a). Glavne snage ćemo odmarati jer tjedan iza ide ključna trka proljetnog dijela sezone – Osiječki polumaraton 05. travnja. Ta trka je zvanično ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu i cilj je nastupiti u najjačem sastavu i pokušati obraniti prošlogodišnje titule, osvojene u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prisjetimo se, lanjske titule su osvojil: muška ekipa u sastavu Murić, Kovač, Sušić i Vrdoljak, te ženska Antonija, Veronika i Petra Podnarčuk.