Trek Kameni svatovi 2012. – raspis i prijave

Trek Kameni svatovi 2012. – raspis i prijave

Osim što se uobičajeno boduje za Cascadia Trail Trophy 2012, od ove godine imamo 3 dužine i težine staze – Ultra (~25 km, 1200m uspona), Planinarska (~17 km, 700m uspona) te Jogging (~9km, 400m uspona), tako da će svi doći na svoje. Orijentacijski i dalje nije zahtijevna. Osim Ultre koja ima 2 točke na nemarkiranim stazama, sve su točke na markiranim putevima. Osobitost je što se prolazi dijelom ili cijelom Vrapčanskom planinarskom obilaznicom, koja obuhvaća najljepše dijelove i poglede na tom dijelu Medvednice.

Kameni_svati_2012_Cascadia_Trail_Trophy

(više…)

Kameni rezultati

Kameni rezultati

Kameni svatovi 2011 rezultati

Kameni svatovi 2011 FOTO

Fenomenalan dan na istočnoj strani Medvednice. Sunčano vrijeme, lijepa staza na atraktivnim lokacijama, pregršt izletnika i 150 učesnika na mini trekingu „Kameni svatovi“. Na ovoj trci je na lanjskoj premijeri  nastupilo tek 45 trkača, a ove godine je ciljna lista više nego utrostručena, što zbog trekingaškog buma, što zbog dobre organizacije i niske startnine, a što zbog lijepih terena okolo Ponikava.

(više…)

Kameni svatovi – još malo uputa…

Kameni svatovi – još malo uputa…

Centralno mjesto događanja je terasa ispred planinarskog doma Glavica. Do tamo se može doći autom ili pješice (ZET-ova autobusna linija broj 124 od Črnomerca do Gornjeg Stenjevca do zadnje stanice, zatim pješke 1km po planinarskoj stazi broj 8 do doma). Parkirajte uz rub prilazne ceste, prije doma, tako da plato oko doma ostane slobodan za masovan start.

(više…)