Vrijeme mijenja sve… dok naši nekad nedodirljivi nogo-španeri ‘lade svoje skupe noge u crikveničkom plićaku, repka Slovenije žari i pali po Južnoj Africi, košarkaškim nasljednicima Kreše i Dražena lupa čvrge, i samo je pitanje vremena kad će se pojaviti na vaterpolo sceni i oteti nam zadnju mrvu preostalog sportskog dostojanstva starih vremena… A da je sad sve naopako potvrdili su Janica i Ivica tamo gdje pak njih najviše boli, oskvrnuli Bojana Križaja i Mateju Svet i ublažili stvari vrativši im istom mjerom milo za drago. Nekada stalne mušterije hokejaši Medvešćaka po novom uredno tovare Jesenice, a i nije loše znat da Janezi uz sav taj snijeg i brda nemreju napravit skijaškog trkača kak treba nego od nas moraju kupit Faka! Što je sljedeće? Skijaški letovi s Učke? Jodlanje na Svetom brdu?

Svojevremeno je Veronika pobijedila na Grintavcu, najtežoj planinskoj trci na Svijetu (i postavila rekord staze), a ove nedjelje na polumaratonu u Ptuju zmagovalec je, vjerovali ili ne – presenetljivo naš fant Danijel Katalenić! Gremo naprej 🙂


SVETOVNO PRVENSTVO V GORSKIH TEKI

Na obroncima Kamniških Alpi ovog vikenda je održano 26. svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju, na kojem je po šesti put boje hrvatske reprezentacije branila Veronika Jurišić. Njezini rezultati sa svjetskog prvenstva u Aljasci i europskog u Trentu 2003. godine još uvijek su najbolji hrvatski seniorski plasmani na dosadašnjim globalnim prvenstvima u planinskom trčanju, a odlično je trčala i ove nedjelje na Velikoj planini iznad Kamniške Bistrice. Zauzela je 50. mjesto, i skupa s Barbarom Belušić (35. mjesto) i Mateom Matošević (53. mjesto) osvojila lijepu desetu poziciju za žensku reprezentaciju Hrvatske! Bravo Veronika, bravo naše cure, ali i čestitke svim ostalim hrvatskim reprezentativcima koji su nastupili u Sloveniji na jako teškoj, ali izuzetno atraktivnoj stazi, najljepšoj u posljednjih 10 svjetskih prvenstava.

Prije zvaničnih trka održana je tzv OPEN RACE na istoj stazi u dužini od 12km i visini od 1300m, gdje je nastupilo šest Sljemenaša, koji su po završetku svoje trke zdušno navijali na vrhu… igrom slučaja ispred krajnje neočekivanog i ekološki nastrojenog ugostiteljskog objekta nulte kategorije, na visini od 1800m n/v.

Rezultati 26. svjetskog prvenstva u planinskom trčanju

Video sa slovenske televizije

Stari vojak