rezultati

poredak

rang-lista

foto-galerija

Iako je bio jedan od najljepših i najtoplijih zimskih dana, nastupilo je samo 60 učesnika, Zagorski treking je uzeo svoj krvavi danak.

Nova pobjeda Damira Rogića, koji će izgleda završiti zimu praktički nepobijeđen. Gdje god je nastupio nisu mu mogli ništa, bilo da se radi o zimskom duatlonu (6 pobjeda u 6 nastupa), bilo da se radi o Lagviću (3 pobjede na cesti, dvije na mrcini i jedna u nordicu). U ovom kolu je postavio drugo najbolje vrijeme u nordicu (39:58), a ispred njega je samo kralj sljemenskih staza Marko Rajković Kravoje, trenutno na pečalbi u Amerika.

Kolo prije kraja neke su stvari postale izvjesnije: kod žena Veronika sigurno pobjeđuje na cesti, a Paver najvjerojatnije kod muškaraca. Za petama su mu Mile Šikman i Nedjeljko Kopajtić, i mada su razlike male, šanse su im samo teoretske naravi, jer su sva trojica konstantni, što znači da promjena neće biti. Posebno je zanimljiv „slučaj Šikman“. Stari dobri Šiki će već četvrtu sezonu završiti (po svoj prilici) na drugom mjestu, s tim da je svaki put izgubio od drugog pobjednika (2007 od Habuša za 11 bodova; 2008 od Katića za 10 bodova; 2009 od Sobote za 6 bodova; a trenutno mu Paver bježi za 3 boda). No, to je vrijednost Lagvić-lige, hendikep bodovanje za veterane, što znači da trkačima s godinama šanse ne padaju, već im rastu. Naravno, pod uvjetom da treniraju. A svi znamo da je Šiki redovit i da je teško naći rupu u njegovom trkačkom dnavniku. Ritam plasmana Šikija kroz Lagvić od prve sezone  4-4-4-3-2-2-2-2-2 i bodovnih zaostataka za pobjednikom (31-29-21-20-11-10-6-3) upućuje na neminovnost koja će uslijediti u jednoj od sljedećih sezona, a najvjerojatnije već u sljedećoj, naravno, pod uvjetom da ostane zdrav i neozlijeđen.

Lijepi dan i toplo vrijeme je išlo na ruku dobro pripremljenima, pa je ponovo palo puno osobnih rekorda. Na cesti čak 10: Biuk Miro, Carić Tomislav, Dražević Emil, Hamonajec Ivan, Kasa Enver, Krivec Matija, Maronić Ivo, Pomahač Renato, Sobota Dragan i posebno bih naglasio Dadu Čuljata, koji već treći put za redom obara svoje rekorde po minutu, a ima 104 kile i trenutno se zaustavio (ali teško) na 57:21, što je apsolutni rekord u kategoriji mamuta. Na nordicu rekordi za prvu trojku u sastavu Damir Rogić, Boris Jurić i Nikica Smolić, a ispod 50 se spustio i Gordan Zelenika, predsjednik Triatlon kluba Zagreb. Na Mrcini rekordi za prvu dvojicu, Maria Koštana i Borka Prvana.

Imali smo i 5 debitanata (Ivan Barišić i Damir Linta na cesti; Marcel Zelenika u nordicu, te Viktor Sarić i Hrvoje Špoljar na mrcini), tako da se ukupan broj Lagvitj-sljedbenika u proteklih 9 sezona popeo na 765 (544 na cesti i 221 na mrcini). Sljedećim kolom (20.02.) završava ovogodišnja liga, a po tradiciji je to ujedno i klupsko prvenstvo Atletskog kluba Sljeme u planinskom trčanju.

Zagorje trekk


Masovka od čak 500 učesnika po zagorskim bregima (koja je malo prorijedila Lagvić). Odlična trka, zabava, pun kufer zadovoljnih, fenomenalni domaćini, pregršt gemištov po kontrolnim točkama, jednom rječju – zagorska ludnica od trke!

Nastupilo je čak 39 Sljemenaša (15 žena + 24 muškaraca), neki u formi dugačkog treninga, a neki su se i natjecali. Pobjeda Veronike u ultri i Tadeje u planinarskoj, druga mjesta za našu Zagorku Jelenu u ultri i Zaprešićanca Domagoja Marušića, također u ultri.

Link na stranice s rezultatima i foto-galerijom