Ljeto je kakti završilo, ali berba ne jenjava. Na povijesnom prvom državnom prvenstvu u planinskom maratonu (Mountain Running Long Distance) imamo 4 od 6 mogućih osvajača medalja:

– Veronika Jurišić – zlatna medalja
– Sandra Juhaz i Dragan Sobota – srebrne medalje
– Marko Ožbolt – brončana medalja

juhaz

Znači, u za nas relativno novoj atletskoj disciplini, u kojoj se svjetska prvenstva održavaju već 10 godina, Sljeme je očekivano najbolji klub. Veronika već 6 godina nije izgubila u Hrvatskoj trku u ovoj disciplini (6 pobjeda na Sljemenskom i 3 na Samoborskom maratonu), tako da je samo i službeno potvrdila svoju dominaciju, osvojivši svoju 26. medalju na raznim državnim prvenstvima, od čega 4 pojedinačna zlata (10km, maraton, 100km, planinski maraton). Druga mjesta su osvojili Dado Sobota i Sandra Juhaz, dok je treći bio Marko Ožbolt. Na taj način se ukupni klupski utržak sa svih dosadašnjih državnih prvenstava u proteklih 12 godina popeo na brojku 187, a medalje je osvajalo čak 65 članova kluba!
Izvod iz statistike:

12 pojedinačnih zlata
14 pojedinačnih srebara
14 pojedinačnih bronci

45 ekipnih zlata
49 ekipnih srebara
53 ekipne bronce
Pod ekipnim osvajačima zbrajamo sve osvajače, kojih je znalo biti u ekipi po dvoje, troje ili četvoro. Samih titula ima 49!

dadek

Dan ili čak dva ranije, poveća skupina trekera iz Hrvatske je nastupala na Mont Blanc Ultra Trail, vjerojatno najprestižnijoj trci tog tipa u svijetu, a naši članovi Goran Lesjak i Tadeja Krušec su zabilježili izvrsne plasmane, najbolja vremena od kako Hrvati nastupaju na toj trci. Goran Lesjak je u konkurenciji muškaraca zauzeo 46. mjesto s rezultatom 27 sati i 19 minuta, a Tadeja je kod cura osvojila 26. poziciju s vremenom 36 sati i 35 minuta. Treba reći da su Goran i Tadeja najbolji hrvatski trekeri u povijesti ove discipline (po rezultatima s treking-lige, po Velebitskoj stotki i UTMB-u), da je dosadašnji najbolji rezultat držao također naš član Kristijan Šivak (2006.g. – 29 sati), a da je i prvi nastup na ovoj trci 2005. godine zabilježio isto tako naš Željko Pale, a prva naša cura na toj trci je također naša Božena Buršić (2007). Još jedino treba nagovoriti HAS da prizna i treking 🙂

lesjak

Za kraj, na subotnjem Adidas kvartovskom krosu u Ribnjaku, u organizaciji nešeg kluba druga mjesta za Ingid Nikolesić i Ivana Murata!!

tadeja