Link na rezultate, na poredak, na rang-liste i razne statistike.

Linkovi na slike:

Točno 100 učesnika na 96. kolu Lagvića. Evo par zanimljivosti vezanih uz obradu podataka:

  • a) dva učesnika (startni brojevi 5 i 15) nisam uspio povezati sa startnom listom. Dakle, oni sad već imaju kakti svoje startne brojeve koje nose doma ili gdje već, onda s njima dođu na start, prijave se samo pod imenom i prezimenom (pretpostavka), a sudac na vrhu im upiše samo broj. Pa ti Jankoviću povezuj kako znaš i umeš.
  • b) dva učesnika (nepoznatih startnih brojeva) jesu na ciljnoj listi, naravno bez broja, ali ih nema na startnoj. Dakle, oni sad znaju da se nemoraju uopće prijavljivati jer ih sudac na vrhu pozna pa im upiše ime, tako da si uštede po 20kn, što ih ne smeta da popiju po koje kuhano vino. Pa ti Jankoviću, saznaj koje su godište kako znaš i umeš.
  • c) dva učesnika (poznatih imena i startnih brojeva) nema uoće na ciljnoj listi, zameo ih snijeg, biće.
  • d) jednog učesnika (poznatog imena i nepoznatog broja) također nema na ciljnoj listi, ajde taj bar nije odnio startni broj.

Ovog puta, molit ću cijenjenu gospodu kojih nema na ciljnoj listi da svoje prosvjede stave u komentare, tako da i ostali čitatelji i učesnici Lagvića, kad sam ih već uvukao u problematiku, mogu aktivno u nastavcima pratiti ovu sudačko/trkačku sapunjaru.

No, kad zanemarimo trivijalnosti, koje mi nakon svakog kola ukradu po pola sata meni dragocjenog nedjeljnog popodnevnog vremena, sve ostalo je bilo idilično. Pravo zimsko Lagvić kolo u pravom zimskom dekoru, što automatski znači s nešto slabijim rezultatima.

liszt

Nakon dugo vremena konačno zmaga za Masteršefa Šimu Sušića. Zadnji put je pobijedio u jesen 2009. godine i čini se da se nazire kraj jedne jako dugačke ozljede koja je Šimeta izbacila iz stroja na pune tri godine. Do sada je nastupio 15 puta i ima 5 pobjeda. Kod cura pobjeda za Maju Bonačić, koja je u zadnjih par dana uskovitlala fejsbuk medijsku prašinu svojim pismom vladi RH-a. Ne razumijem se puno u sociološke nepravde, ali sam generalno uvijek na strani Don Quijota, pogotovo ako trči 🙂

Što se tiče poretka, veliki boj biju Veteranovci Mile Šikman i Krešo Babić, i pobjednika lige će po svoj prilici odlučiti njihov duel. Mile je već pun iskustva s drugim mjestima, obzirom da je četiri puta na ligi u konačnici osvajao baš to mjesto, s tim da ga je svaki put pobjeđivao drugi pobjednik. Kod cura, Veronika se samo treba pojaviti na jednom od preostalih 5 kola da bi zabilježila svoju 7. titulu Lagvić-pobjednice.

U dosadašnjih 8 kola nastupilo je ukupno 306 trkača, s gotovo podjednakim odnosom ceste i mrcine (177:175). Odnos žena naspram muškaraca krajnje zadovoljavajući, čak preko četvrtine (79:227), tj. 26%. A npr, u prve 4 sezone, žena je bilo samo 12%, ili manje od osmine.

Sljedeće kolo je sljedeće nedjelje na istom mjestu u isto vrijeme!