Danas, 13.02. starta 33. po redu Zagrebačka kros-liga u organizaciji Atletskog kluba Maksimir. Međutim, od ove godine s njom starta i “Zagrebačka SUPER liga”, koja će konačno spojiti sve zagrebačke trkačke lige u jednu cjelinu. A to znači da će se proljetne ligaške trke na nasipu i u Maksimiru nadovezati na ljetnu ligu Puntijarka, pa zatim ponovo ujesen na lige u Maksimiru i na nasipu, a sve će se završiti zimskom ligom Lagvić. Bodovi osvojeni na svim tim ligama će se jednostavno zbrajati i na kraju dugačke serije od 52 trke dobit ćemo ukupne pobjednike.

Kalendar SUPER lige:

1. Proljetnih 8 kola na nasipu svakog četvrtka od 13.02. do 03.04., od kojih se računa maksimalnih 5 najboljih.
2. Proljetnih 8 kola u Maksimiru svakog četvrtka od 10.04. do 29.05., od kojih se računa maksimalnih 5 najboljih.
3. Ljetnih 12 kola Putijarke svakog četvrtka od 06.06. do 21.08., od kojih se računa maksimalnih 7 najboljih.
4. Jesenskih 5 kola u Maksimiru, svakog četvrtka od 28.08. do 25.09., od kojih se računaju maksimalno 3 najbolje.
5.  Jesenskih 5 kola na nasipu, svakog četvrtka od 02.10. do 30.10., od kojih se računaju maksimalno 3 najbolje.
6. Zimskih 14 kola Lagvića, svake nedjelje od 02.11. do 08.02.2015., od kojih se računa maksimalno 7 najboljih.

Naravno, sve lige pojedinačno zadržavaju svoju autonomiju, tj. i dalje će se kao i svih proteklih godina posebno nagrađivati, što znači da je jedina prava novost ukupno nagrađivanje onih koji će skupiti najviše bodova na svim ligama koje su uključene.

Organizator proljetnog i jesenskog dijela na nasipu i u Maksimiru je Atletski klub Maksimir, dok je organizator ljetnog i zimskog dijela Atletski klub Sljeme. Poredak će se moći pratiti na njihovim web-stranicama.

Za lige u Maksimiru i na nasipu se računaju obje staze (kratka i duga), za ljetnu ligu samo glavna trka do Puntijarke, a za zimske se računaju sve tri konkurencije (cesta, mrcina, kombinacija), s time da zbrajanje nije kumulativno. Što znači da se jednom trkaču mogu zbrojiti samo bodovi ili sa kratke ili sa duge lige (nasip, Maksimir), ili s ceste, mrcine i kombinacije (Lagvić), i to tamo gdje su osvojili više bodova.

Zagrebačka SUPER-liga, dokument sa svim informacijama