lagvich rezultati 2011-12

340 Nikičinih fotografija na fejsu (isplati se bit mu frend)

126 Petračevih

Pala su dva velika rekorda lige: u rezultatskoj i hendikep kategoriji!

– Novi rekord Mrcine postavio je Viktor Sarić, i on sad iznosi 37:05. Letvica je jako visoko podignuta i teško će se preko nje, osim ako ne ulete jaganjci iz Agrama, ali ni njima neće biti lako, jer za bolje od ovoga treba imati i nešto biciklističkog treninga. Vitja je s osmog mjesta rang-liste odmah skočio na prvo, popravivši svoj rekord za 3 minute i 16 sekundi, a rekord lige za 45 sekundi. Stari rekord je 4 godine držao Marko Rajković Kravoje s vremenom 37:50 (13.01.2008.). Nakon što je pomeo ekipu prije dva tjedna na Gipsu, Vitja je sad razvalio i drugi najopakiji uspon na Sljeme, tako da smo gotovo preko noći dobili novog kralja Sljemena!
– Apolutni rekord lige po učinku, tj. najvrijedniji rezultat, bilo da se radi o Cesti ili Mrcini, postavio je Nikica Smolić, koji je za Vitjom zakasnio samo 31 sekundu, što je ujedno i drugo vrijeme Mrcine uopće! Čime je dokazao da je za tango potrebno dvoje :). Međutim, ono što Nikičin rezultat čini posebnim je činjenica da je to napravio u 51. godini života, i da za te godine ima službeni atletski hendikep od 12,65%, što znači da njegov rezultat u biti vrijedi za ispod 33 minute!!! Ako će netko i srušiti rekord Vitje, gotovo sa 100 postotnom sigurnošću mogu garantirati da Nikičin neće (osim samog Nikice, fkors). Njegov učinak od 91,34% je, naravno, rekordan učinak lige i prvi preko 90. Da bi većina shvatila koliko zaista vrijedi ovo vrijeme Nikice Smolića, pretvorbom u seniorski rezultat npr. na polumaratonu to iznosi 1:03, a u maratonu 2:14. A takvog trkača nismo imali nikad. Najbolje od svega je da tu još uvijek ima rezerve, i za Vitju i za Nikicu, jer staza nije bila baš idealna, jer je bilo pri vrhu dosta blatnjavih i klizavih dijelova.

Nikica i Vitja

– I Jelena Brezak zaslužuje spomen, obzirom da je otrčala drugo najbolje vrijeme Mrcine ikad 49:43, čime je postala tek druga žena koja se na Sljeme ispentrala za manje od 50 minuta. Naravno, brža od nje je bila samo Veronika. I tu postoji rezerva, a pristojnost mi ne dozvoljavam da je javno obznanim 🙂

Jeka Brezakova

Inače, nastupilo je 99 učesnika (sjebo je Carin, nije došo do vrha), što je osmo po redu kolo po masovnosti. Ujedno, brojka 99 se ponavlja i kao ovozimski prosjek na dosadašnjih 8 trka, na kojima su nastupila ukupno 293 učesnika (230 muškaraca + 63 žene). U ovom kolu, odnos Ceste i Mrcine 53:46, što znači da Cesta zasad vodi 6:2. Međutim, trkači na Cesti su temeljiti, a na Mrcini sporadični, što se vidi iz toga da je veći broj učesnika nastupio ipak na Mrcini (189), ali uglavnom po jednom/dvaput. Dok na Cesti (154) čak 9 trkača ima svih 8 nastupa (Habuš, Andrijašević, Gradinščak, Babić, Šikman, Stiasni, Klima, Grzunov, Franceschi), a još sedam ima optimalan status od 6+ trka (Blažanin, Vojvodić, Fajdetić, Petrović, Vasung, Novak, Čučuk).
Pobjednici se već debelo naziru, a jedan je već sad siguran. Naravno, to je muška Mrcina, u kojoj više nitko nema šanse da ulovi Nikicu. Razumljivo. Svoju četvrtu pobjedu (od 8 nastupa) je izborio na Cesti Krešo Babić, a treću u tri nastupa Ingrid Nikolesić. Čistu statistiku imaju i oba pobjednika s Mrcine: Vitja (treća pobjede u tri nastupa) i Brezakova (druga u dva).
Sljedeće kolo je na rasporedu za dva tjedna (05.02.), a na redu je tzv. TOTALNI HENDIKEP. Drugim riječima, imate 13 dana da nabacite koju kilu i time popravite svoje šanse za visok plasman na najpoštenijoj trci na svijetu u kojoj nema plivanja 🙂