VRIJEME: Nedjelja, 08.12. (start u 10:00)

MJESTO: Sljeme (Šestine), početak Poučne staze, 200m iznad restorana Lagvić – KARTA

STAZA: Višestruka: prvi dio od starta do vrha na dva načina: Sljemenskom cestom 9.3 km ili Mrcinom 5.5 km. Drugi dio cca 10-15 km, ovisno o izboru staze, postavljenim kontrolama i količini lutanja. U prvom dijelu trkači koji se prijave za cestovni dio obavezni su koristiti isključivo cestu, a trkači koji izaberu Mrcinu je ne smiju koristiti. U drugom dijelu svi su putevi, ceste i kratice dozvoljene, sve osim bilo kakve vrste prevoza.

Print

KONCEPT: Natjecatelji se prijavljuju u dvije grupe, po vlastitom nahođenju: Cesta i Mrcina (za koji nisu obavezni štapovi, ali ni zabranjeni). Start je zajednički u 10:00. Cestovnjaci trče po sljemenskoj cesti do vrha Medvednice (terasa Vidikovca podno TV-tornja), a Mrcinaši sami biraju put do istog vrha, s tim da ne smiju koristiti cestu (osim što je jednom moraju preći, a i zašto bi kad su planinarski putevi kraći i brži). Na vrhu svi dobivaju kartu Medvednice s ucrtanim kontrolama koje moraju proći u drugom dijelu trke, s tim da je dozvoljeno korištenje i ceste. Natjecateljima s Mrcine se na kraju dodaje 7 minuta na ukupno vrijeme, koliko je otprilike brži prvi dio njihove staze u odnosu na cestu. Ako misle da je malo neka idu na cestu. Na kontrolnim punktovima će biti naljepnice koje treba nalijepiti na drugu stranu karte kao dokazni materijal. Nema obavezne opreme, ali se preporučuje kompas i mobitel (u slučaju gubljenja i ako žena zove za ručak).

NAGRADE: Peharčići za prva tri muškarca i prve tri curke. 

PRIJAVA: Na licu mjesta

STARTNINA: 30kn. Za startninu se ne dobije ništa osim karte, tak da nemojte poslije cviliti da kaj sam dobio za startninu, uaaa profiteri, nije bilo pasulja, kremenadli i dry-fit majica s dugim rukavima (jer ih neće biti 100%)! Tak da ak vam je puno, široko vam Sljeme.

MEĐUTIM: Na vrhu, prije, poslije ili za vrijeme podizanja karata svi natjecatelji će se moći mukte okrijepiti: zasad neznamo čime, ovisi o vremenu, ako bu hladno onda čaj i kuhano vino, ak nebu hladno onda nešto što se ne kuha. A i čekat će vas dovežena roba.

KONTROLE: Ovog puta ih nećemo objavljivati. Šivak postavlja stazu, kaže da je jednostavna, ali i kineski je jednostavan kad ga znaš. Uglavnom, staza je kružna, a redoslijed obilazaka kontrolnih točaka je proizvoljan, a po Šivku i odlučujući. Nema velike visinske razlike, sve se odvija u gornjoj polovici Medvednice, s time da je cilj na istom mjestu gdje je i cilj 🙂

INFO: Prvi dio trke, od starta do vrha, se računa ujedno i kao četvrto od 14 kola tradicionalne zimske lige Lagvić. Organizator vozi ruksake na vrh. Za povratak sa Sljemena se snađite sami ili pročitajte obavijesti ZET-a.

Video iz 2011: