Treća dirka Lagvić-lige ove zime, a 104. u povijesti, donijela je ponovo dosta zanimljvosti. Redom:

  • – 143 duše, što je najslabiji odaziv ove sezone, obzirom da je na prethodne dvije tekme došlo 145 i 149 učesnika. To je treće po redu kolo po masovnosti, a ispred su samo prethodna dva. Sezonski prosjek je 145!
  • – 38 učesnika je nastupilo na sva tri dosadašnja kola, od ukupno 290 u ovoj sezoni.
  • – Novi ženski rekord ceste postavila je Veronika u svom 75. nastupu i svojoj ukupno 69. pobjedi na Lagviću, i on sada iznosi 46:59! Veca veli da je u ovom mjesecu odmora smanjila tjednu kilometražu na 120km, što joj je donijelo svježinu. Pa je prvo prošlu nedjelju pobijedila na ligi Japetić sve muškarce, postavila i tamo rekord staze, i onda ove nedjelje i na Lagviću. Stari rekord je stajao od 29.01.2006. – 47:25.
  • – Osim Veronike, još su tri cure išle cestu ispod sata (Mirjana Kolac, Alexandra Mlađenović, Lidija Škec), a sve 4 su Sljemenašice 🙂
  • – Svoju prvu pobjedu na cesti je ostvario Tomislav Škrlec s vremenom 44:34. Ružno pače koje se u svojoj prvoj sezoni Lagvića borilo da dođe na vrh ispod sata, ove godine se pretvoruilo u labuda, prvo najboljim hrvatskim rezultatom na Plitvičkom maratonu, a nedavno odličnim polumaratonom na Stareku 1:14:41. Iza njega, a ispred Veronike, na cilj su stigla još samo dva Sljemenaša (Luka Bielen, Neven Andrijašević).
  • – Na Mrcini još jedna pobjeda za Nikicu Smolića (37:39), ispred Masteršefa Šime Sušića (38:29) i Slovenca Andraža Hribara (42:47). Nikica je imao, obzirom na svoje 52 godine, opet fantastičan učinak od 91,97%, što mu je treći put da prelazi brojku 90, i jedini je kome je to uspjelo do sada.
  • – Ženska pobjeda na Mrcini je pripala Vedrani Ilijevski u njezinom drugom nastupu na Lagviću, a iza nje su se u minutu i pol nagurale tri Sljemenašice (Sandra Juhaz, Paula Vrdoljak, Adrijana Šimić).
  • – U poretku ceste vodi Mile Šikman, a očigledno će mu konkurenciju raditi tri trkača: Tihomir Mrkojević, Neven Andrijašević i Željko Paver, koji svi rade preko 80 bodova po trci. Razlike su male a zima duga, odlučit će konstanta forme ili dolazaka. Vjerojatno ćemo imati novog zmagovalca lige, ukoliko ne pobijedi Željko Paver, jer nitko od preostalih je još nije osvojio. U biti, možda neće ni nitko od njih, jer više bodova od svih je skupila Veronika, koja paralelno s godinama diže i formu i hendikep i lako moguće da će prvi put pobjednik lige biti žensko 🙂
  • – Na Mrcini žestoka kandidatura Nikice Smolića ne ostavlja nikome šanse, tim više što se jedini mogući konkurent Damir Rogić ove nedjelje ozlijedio i upitan mu je daljnji nastup na ligi.
  • – Sljedeće kolo je sljedeće nedjelje, znači 08.12. a iskoristit ćemo ga, dok još nije pao snijeg, za mini treking u sklopu lige, tradicionalni Lagvitrek. Staza po prvi put neće biti downhill, kružit će oko vrha, a kontrolne točke je osmislio najuspješniji hrvatski treker svih vremena – Kristijan Bato Šivak!

Obzirom da je Safet bio na godišnjem odmoru u Crikvi, fotke od ovog kola se izškljocali: