Rezultati – 5km

Rezultati – polumaraton

Još par informacija vezanih uz 5. BROOKS Savski polumaraton:

PRIJAVLJENO: Ukupno 442 učesnika, od čega 125 na kratkoj trci od 5km i 317 na polumaratonu. Od toga 134 žene i 308 muškaraca, znači, iz dosadašnje trkačke perspektive, u odličnom omjeru 1:2,5, ili dvije žene na pet muškaraca 🙂
Online prijave su završile. Kojima to nije uspjelo, stignu se još uključiti u subotu i nedjelju prilikom podizanja startnih brojeva.

PASTA PARTY I PODIZANJE STARTNIH BROJEVA U SUBOTU: U subotu od 18-21h u prostorijama Atletskog kluba SLJEME u Trnjanskoj 87 Obzirom da imamo veliki broj prijavljenih učesnika, preporučam svima koji su u mogućnosti da dođu u subotu i podignu svoj startni broj i majicu u miru, kako bi izbjegli stajanje u redu pred trku. Kao i na svim masovnim trkama, dodatni zajednički carboloading, poznatiji kao Pasta Party!

PODIZANJE STARTNIH BROJEVA U NEDJELJU: Od 8:30 do 10:45 u balonu Boćarskog doma. Obzirom da se očekuje preko 400 trkača, evo dva savjeta za ubrzavanje: dođite na prijavu što ranije i pripremite točan iznos, polumaraton = 40kn, a 5km = 20kn (neprijavljeni 10kn više), majica = 40kn. Bit će tri stola za podizanje brojeva i jedan pult posebno za majice.

Savski polumaraton 2012

PARKIRANJE: Cvjetno naselje, na parkiralištu Boćarskog doma (200m od starta) i Kockice (bivša zgrada CK, 500m od starta). Parkiranje nedjeljom je besplatno.

GARDEROBA: Na raspolaganju će u balonu biti dvije svlačione (muška i ženska), koje će biti za vrijeme trke zaključane. Ipak, svoje dragocjenosti nemojte ostavljati unutra, jer organizator ne može jamčiti apsolutnu sigurnost. Svlačionice su male, nedostatne za sve, tako da preferirajte gepek, ako ga imate.

STARTNI BROJ: Startni broj stavite na svoja prsa i zakvačite s 4 ziherice, čime ćete pomoći organizatoru i sebi (olakšati posao sucima, tj. izbjeći eventualan upis krivog broja, drugim riječima osigurati si mjesto na ciljnoj listi). Iz istih razloga, dodatno – ako je ikako moguće, izbjegavajte masovni finiš i probajte duele riješiti prije ciljne ravnine. Molimo startne brojeve broj 6, 9, 66, 68, 86, 89, 99 da pripaze i ne okrenu brojeve naopako.

Savski polumaraton 2012, Zagreb, Croatia

STAZA: Start i cilj su predviđeni na nasipu ispred Boćarskog doma. Trči se u smjeru Ljubljane po sjevernoj obali Save do Jankomirskog mosta, prelazak preko, te povratak južnom stranom, uz prelaz preko pješačkog mosta do cilja. Na svom putu će preći, što ispod, a što preko, četiri zagrebačka mosta (karta trke nalazi se OVDJE). Savski nasip je omiljeno zagrebačko trkalište; teren je mekan, trči se u lijepom prirodnom ambijentu, i to je, zasad, jedini hrvatski polumaraton bez prisustva automobila. Vremenska prognoza kaže da ćemo imati toplo vrijeme za ovo doba godine uz vjerojatnost lagane kišice. Teren će možda na nekim dijelovima biti mekan i blatnjav, ali, sve su to draži off-road trčanja, stoga dodatno savjetujemo i adekvatan izbor tenisica! Na okrepnim stanicama (5km, 10km, 15km) će biti flaše s vodom i u čašama. U cilju također + cedevita, sokovi, voće i keksi.

PEJSMEJKERI: Ove godine ćemo uvesti i pejsmejkere u trci. Diktatori tempa će biti označeni balonima i vodit će grupe na 1:40, na 1:50 i na 2:00!!

STARTNINA: Samo 40 kuna, uz koju ide objašnjenje: Startnina u pravom smislu riječi znači startnina, što znači da se za nju kupuje nastup na natjecanju, tj. plaća se organizacijski trud i trošak. Tko želi kvalitetnu  majicu s dugim rukavima i logom trke za uspomenu, dodat će još 40 kuna. Razlog tome je što trkači u pravilu ne nose obične tanke bijele majice, vrijedne 10-15kn, već im se samo gomilaju u ormaru, a koje ipak povisuju startninu. Ovog puta je trkačima ostavljeno na izbor da li žele majicu (i koje veličine). Žene će, naravno, dobiti ženske majice, strukirane! Vojničkog graha ili gulaša poslije natjecanja isto tako neće biti, ali smo zato uveli pasta-party dan ranije. Tko želi jesti poslije trke, 100m od Boćarskog doma je jedna od boljih zagrebačkih pizzeria – „Maslina“.

savski flow

NAGRADE: Osim standardnih pehara i medalje za najbolje pojedince i ekipe, imamo i tombolu nakon trke. Iz kutije u koju ste nakon trke vratili startni broj izvući ćemo najsretnijeg i najsretniju učesnicu, koji će dobiti Brooksov model tenisica Pure Flow.

PROGLAŠENJE: U 14:30.

BROOKS: Na trci će se moći povoljno kupiti tenisice marke Brooks, zainteresirani neka ponesu novac.

Svima želimo dobru trku i zabavu!