U nedjeljno jutro je, odmah nakon ustanka, deveti po redu masovni juriš pobunjenika na važnu stratešku kotu gelender. ASZLL ulazi u dramatičnu završnicu u kojoj će pasti odluka tko su najbolji borci oslobodilne fronte ove jebene zime kakve se bogme ni Kanada nebi posramila, a u kojoj je zamijećen egzodus Bosančerosa na Floridu. Offtopic pitanje: zašto se odlazi na Pelješac, a zašto u Istru??

Tema devetog kola je balvanska revolucija, pa ćemo nekolicinu očiglednih krampusa izmjeriti u visinu i dati im priliku da se bore za čast tematskog pobjednika devetog kola Adventure-sport zimske lige Lagvić i majicu s logom ASZLL-a, te naklonost družice sličnijeh osobina. Sistem je već uhodan: pet najviših muškaraca ide u bubanj, iz kojeg pet najviših žena izvlači svog dnevnog partnera, a pobjeda pripada paru s najboljim vremenskim sumiranim utrškom, uz amandman da se eventualnim pretendentima s nordica dodaje 5 minuta na postignuto vrijeme… kao i dosad.

Prisjetimo se prošlogodišnjih, kao što ćemo se sljedeće godine prisjetiti ovogodišnjih pobjednika: u konkurenciji čak šestorice više od 190cm pobijedio je Tomislav Katić, dok je kod žena u konkurenciji šest njih iznad 175cm slavila Gordana Odrljin. Pobjednički par je bio ukupno visok 3 metra i 70 centimetara, a postigao je kominirano vrijeme od 1:51:20, što je ostalo zapisano zlatnim slovima kao prvi pobjednički dugački duet u „Lagvić’s Hall of fame“, kako bi se inače sjetio toga?!

Tema kola je prvobitno trebala biti „uporni“, ali smo se zbog zaista neobičnog i zanimljivog spleta okolnosti, kojeg se trenutno ne mogu sjetiti, prebacili na ovu temu. Što ne znači da će uporni biti zakinuti, dapače. U dosadašnjih osam kola sedmorica veličanstvenih je nastupila na svim trkama: Frano Katić, Željko Paver, Velimir Stiasni, Franjo Kresojević, Božidar Mikulan, Ratko Vasiljević i Slavko Sopina. Svi oni će, naravno uz uvjet da dođu i ove nedjelje, dobiti Lagvić-boxerice s otisnutim daždevnjakom na dupetu. Kad smo već kod toga, vremenska prognoza kaže da ćemo imati ne tako hladni koliko kišni oborinski vikend, što bi se u sljemenskom slučaju moglo pretvoriti u bljuzzzzzgu i snijeg, barem u drugoj polovici, pa su izgledi za bliske susrete treće vrste s ovim simpatičnim vodozemcima posve izvjesni, naročito na nordic stazi, pa pazite u što pikate…

Na vrhu vas čeka uobičajena doza kuhanog vina i čaja, a već je nabavljena i poveća količina čokolade s rižom, koja je iznenada postala hit, rado slušan ove zime na talasima radio Sljemena!