Opet još jedno vrlo uzbudljivo kolo prepuno rariteta. Dakle, igra brojki u stoosmoj po redu Lagvić-ligi izgleda ovako:

 • – Prvi je na vrh stigao Nikica Smolić s novim osobnim rekordom 36:45, uz koji se veže niz zanimljivosti. Kao prvo, to je najbolje trkačko ostvarenje u dosadašnjih 12 sezona Lagvića. Nikica ima punih 52 godine, hara ligom kao da ima 19 godina, i njegov učinak u ovom kolu iznosi 94,22%, što je naravno novi rekord. Neprikosnoven je na rang-listi, a drugi po učinku je cestovni rekord Dražena Dinjara 88,09%, star više od 9 godina (postignut 05.12.2004.).
 • – Nikica uvjerljivo vodi u poretku Mrcine, a koliko je dobar najbolje govori podatak da će biti prvi čak i ako ne otrči potrebnih 7 trka. A to znači da je već od danas i službeno pobjednik strme staze. Na kraju će njegov zbir bodova biti rekorderski, i mislim da će se jako jako dugo zadržati, osim ako ga Nikica sam ne skine u jednoj od narednih sezona. Što je pak vrlo vjerojatno, jer će iz sezone u sezonu imati viši hendikep. Ustvari, već od sljedeće nedjelje 🙂
 • – Da se na Lagvić ligi ne stari tako lako potvrđuje iz kola u kolo Mile Šikman, vodeći na Cesti. Ovaj 64-godišnjak ima prosjek bodova 85.03 u prvoj polovici prvenstva, a obzirom da će u drugu polovicu ući s višim indeksom hendikepa, postoje dobre šanse da obori rekord Ivice Habuša iz sezone 2005/2006, kada je pobijedio s prosjekom od 85.39 bodova po trci. Neizvjesnost je sve manja, i Šiki grabi ka svojoj prvoj tituli na Lagviću, kojeg pohodi od prve sezone.
 • – Rekordan prosjek u ženskoj cestovnoj konkurenciji ima ove godine i Veronika – 85.07, čak i bolji od Šikmana, tako da postoje dobre šanse da na kraju ukupni pobjednik Ceste po prvi put bude žena. Veca živi svoje drugo trkačko proljeće, danas je otrčala svoj drugi rezultat svih vremena, i njezinih svih šest trka ove (nazovi) zime su joj u top deset, uključujući i rekord.
 • – Još malo o Nikici… Danas je pobijedio peti put za redom, što ga svrstava na drugo mjesto iza Rogića, koji je lani pobijedio čak osam puta u nizu (5-12. kola). Veronika ima niz od 6 pobjeda za redom (zadnja dva lanjske i prva četiri kola ove zime), ali je niz prekinula u petom kolu zbog maratona u Pisi. I današnji pobjednik na Cesti, Luka Bielen je također upisao rekord, obzirom da mu je ovo četvrta zmaga u nizu, što se također nikada nije desilo na Cesti do sada.
 • – Mrcina/muškarci, pobjednik kola Nikica Smolić sada ima 10 pobjeda na ligi, vodeći je u najbrojnijoj konkurenciji lige od čak 177 Mrcinaša.
 • – Mrcina/žene, pobjednica Vedrana Ilijevski skupila je do sada 3 pobjede (sve u ovoj zimi), a u konkurenciji 75 trkačica vodeća je Sandra Juhaz.
 • – Cesta/muškarci, pobjednik kola Luka Bielen je ubilježio svoju 14. ligašku pobjedu, ali vodeći je ipak Mile Šikman, a u konkurenciji je 165 trkača.
 • – Cesta/žene, pobjednica Veronika Jurišić ima rekordnih 72 pobjede, i uvjerljivo vodi u društvu 32 trkačice.
 • – Pedina kombinacija, trenutno vode Dragan Sobota kod muškaraca (37 konkurenata) i Branka Lozić kod žena (8 konkurentica), i po svoj prilici će tako ostati do kraja.
 • – Naravno, rekord po broju učesnika u jednoj sezoni će se dešavati u svakom sljedećem kolu, obzirom da je stari nadmašen već nakon samo 6 trka. Trenutno ligu pohodi ukupno 449 duša, a dosadašnji rekord je iznosio 401, od prošle zime.
 • – I za kraj šećer, tema dana. Velimir Stiasni je upisao svoj stoti nastup na Lagviću, i do kraja života će se moći hvaliti s podatkom da je prvi kome je to pošlo za nogom. Upriličena je mala feštica s tortom, svjećama i muzikom, a slavodobitnik je pokupio najveću aplauz u povijesti lige, obzirom da ga je na vrhu dočekao špalir od kojih stotinjak učesnika.

Za finiš još samo informacija da ćemo sljedeće nedjelje ipak imati osmo kolo, obzirom da je otkazana skijaška utrka Snježna kraljica, kojoj svake godine ustupamo termin prvog vikenda u godini. Od gradskih vlasti ćemo tražiti da sredstva namijenjena skijaškoj trci preusmjere na naš konto, za organizaciju Lagvić lige. Ako uspijemo, svaki učesnik će u nedjelju dobiti automobil po želji.

 • Safetov fotić LINK
 • Nevenov fotić LINK
 • Nikičin fotić LINK