U 129. po redu trci zimske lige Lagvić, a prvoj u ovoj zimi koja tek treba doći, mada je jučer izgledalo kao da nikad neće, postignuto je nekoliko zanimljivih rekorda:

  • Apsolutni rekord po broju učesnika – 178 (stari rekord 165 iz 08. prosinca 2013)
  • Ženski rekord staze Maje Marukić na Mrcini – 41:30 (stari rekord 43:11 iz 23. studenog 2008, Veronika Jurišić)
  • Apsolutni rekord Nikice Smolića po učinku – 96.68 (stari rekord 94.72 iz 21. prosinca 2014, isto Nikica)
  • Rekord po broju učesnika samo na Mrcini – 106 (stari rekord 102 iz 02. studenog, prvo kolo prošle godine)
  • Rekord po broju debitanata u jednom kolu – 46 (stari rekord 38 iz 02. studenog, prvo kolo prošle godine)
  • Rekord po broju osobnih rekorda, tj. PB-ova – 88 (stari rekord 85 iz 02. studenog, prvo kolo prošle godine)

Osim toga, Velimir Stiasni je povećao svoj rekordan broj nastupa na 121 (falija je samo 8 puta u ovih 14 godina), Veronika je povećala svoj rekordan broj pobjeda na 91 (od 98 nastupa, znači da je samo 7 puta izgubila u 14 godina, tj. svake druge u prosjeku), Franjo Vasung je prvi koji je u svojoj 80-oj godini života otrčao ligu, a Ljiljana Tripović pak prva žena kojoj je to uspjelo u 70-oj! Osim Nikice valja istaknuti i Milu Šikmana, koji u svojoj 67-oj godini trči cestu za 53:43 (12. mjesto od 72 učesnika!).

Sve u svemu jedno maksimalno raskošno kolo. Lijep i sunčan dan je izmamio pun kufer trkača, a bogami i okorjelih šetača u sljemensko šarenilo, koje je uvijek besprijekorno s kraja listopada pa tamo do početka prosinca, kada opadne i posljednji bjelogorični list.

Na startu smo ovog puta objavili da imamo u trci 210 učesnika, ali bila je pogreška u zbroju jer je Vanja prilikom upisa preskočila jedan cijeli list od mogućih 30 🙂

Zanimljivo je i to da su mjeritelji vremena došli na vrh jedva par sekundi prije prvoga (i skoro ga pregazili dok je pretrčavao cestu), što zbog njegove brzine, što zbog velikih gužvi na parkiralištima Lagvića i Blizneca, što zbog standardnih šupaka u bemveima koji se po sljemenskoj cesti voze u razgledavajućem modu 20km/h i ne kuže čemu služi 48 ugibališta do vrha.

Elem, što se tiče krajnjih ishoda lige, bacam kladu da će pobjednici biti Šikman i Veca na Cesti, te Nikica i Maja na Mrcini.

LAGVITREK

Puno duša se po završetku osnovnog dijela lige uputilo na drugu stranu fatajući kontrolne točke na strmini ka Bliznecu tj. the Tunelu. Orijentacijski neprezahtjevnu stazu je prošlo 40 trkača, koji su se sasvim fino pozabavili po lišću posutim sljemenskim obroncima. Pobijedio je Nikola Horvat ispred Dade Sobote, dok su u ženskoj konkurenciji skupa na cilj došle prvoplasirane Petra Kontić i Anita Antolković, što znači da jedna od njih bolje poznaje orijentaciju 🙂

Rezultati svih pet kola se zbrajaju, a onaj koji nastupi 5 puta dobit će i bonus od 200 bodova. Pobjednike Lagvitrek lige čeka nagradno putovanje u Ognjenu zemlju…

Rezultati Lagvitreka su OĐE

Rezultati, rang-liste i statistika lige su OĐE

Galerija od 544 slika skinutih s aparata Nikice Smolića, koje je okinula gospođa Maloševac je OĐE