U petom kolu ove sezone (a 113. generalno) postignut je rekordan broj učesnika – 171! Malo je trka u Hrvatskoj koje se mogu pohvaliti ovakvom masovnošću, a na Puntijarku, običnu ligašku trku u tjednu, ovog ljeta dolazi u prosjeku preko 140 trkača, što samo potvrđuje njezin kultni status.

Međutim, status ćemo probati malo produbiti, a rekord pomaknuti sljedećeg četvrtka, kada ćemo imati proglašenje Grend Sljema, zatim proslavu dvostruke pobjede (treću godinu za redom)  Gorana Lesjaka i Tadeje Krušec na velebitskoj stotki, a u igri su i neki rođendani. U svrhu čega ćemo sve (još jednom) počastiti odojkom i janjetinom, biće tu i kolača, a u toku su pregovori za prateći kulturno-umjetnički program, za istu startninu!

Elem, u ovom kolu, osma pobjeda i osobni rekord Brune Erenta 27:09 (za više od minute). S druge strane, 55. pobjeda Veronike, s najboljim ženskim rezultatom ovog ljeta 32:45.

Nakon pet kola izvjesna je borba između Nikice Smolića i Damira Rogića za konačnu pobjedu. Tko god pobijedi od njih dvojice, to će mu biti prva ukupna zmaga, dok u ženskoj konkurenciji Veronika samo treba otrčati potreban broj trka za svoju devetu ukupnu pobjedu na Puntijarki.

LINK na rezultate, poretke i statistike

LINK na odličnu foto-galeriju Nevena Fistrića, iz koje izdvajamo nekoliko: