GREAT RESULTS OF 5. KOLO
…IN A SHADOW OF THE ŠIMUN AND KAPOVIĆ

LINKOVI: SLIKE
REZULTATI (database) *
REZULTATI (PDF)
POREDAK (PDF)
RANG-LISTA (XLS)
RAPORT 4. KOLA / 3. / 2. / 1.
PREGLED LIGE PUNTIJARKAMighty peto kolo Puntijarke – crazy, unforgetable, crowdy, fast! Pođimo redom. Nastupila su 83 runners, plus Sajmon i Kapović. Nova victory for Lovelos Slovinac s best result Puntijarka u zadnje four seasons – 27:24, čime je postao just fifth trkač koji se spustio (or climb) under 28 minutes (Ravić, Letonia, Paripović, little Habuš). No, za good rezultat mora te uvijek neko pritiskati to the end, a to je this time učinio Andrej Witch s vremenom 28:20, s kojim se popeo na 7. mjesto all time rang-lista (osim navedenih in front of him je još Rajković). Considering even treći i četvrti u trci (Vrdoljak, Bielen) su išli ispod 30 minuta, average time prve četvorke je 28:47, rezultat s kojim se uglavnom all this years debelo pobjeđivalo!

But, even girls su ovog puta iskoristile ralatively dobre vremenske conditions (dry without humid!) i odličnu atmosferu na stazi i tri prvoplasirane (Jurišić, Gidak, Begović-Geceg) imale prosječan time 35:00, ispod kojeg su u ovih 6 sezona trčale samo record holder Lili Ćulibrk, te Marina Milković i Veronika, koja se vraća u dobru mountain shape. Otrčala je za 33:34, her best result u zadnje dvije sezone. Naše planinske representatives Petra i Sanja joj se na ovako steep stazi nisu mogle resist, mada su i one išle just perfect (35:37 i 35:50).

Winners of the liga se već naslućuju: Lovelos je untouchable ovog ljeta, Veronika je again u formi. U nordicu similar story za Mladena Čižića i Petru Herceg, s tim da, if they want konačni triumph, morat će odraditi optimalan number kola. Ligu su ovog puta do vrha napunili Zagorians iz Atletskog kluba «Rudolf Perešin», kojih je bilo petoro, a došli su s north side of the Sljeme pod vodtsvom Branka Sensea. Nastupilo je čak 18 females, a na trkačku scenu se vratila girl from Ukraine 5ra Podnarčuk i počastila ekipu with whole basket of Žuja. Neznam kako to the others, al meni je jako missing… mislim 5ra, ne Žuja. Ustvari, je i Žuja u second kolo, al ne kao 5ra in two months.

But, nevertheless odličnim rezultatima, play of the day, month ili čak noris of the year pripada to the Šimun Zimermann and Ivan Little Cap, koji su nam priuštili jednu thundering sports vratolomiju. I don’t have enough words kojima bih opisao their adventure, mislim da pedesetak pictures from foto album govori više od everything. Veličanstveni Feget-garlic.

But, I’ll try in Bosnian language:

Sljemenska balada o Pišonji i Žugi

Pamtim to kao da je bilo danas, kad je bábo Šimun otišo od nas, u ruci mu Kapović, za reverom značka Chuck Norrisa. Kaz’o je da mu je dosta i žene i đece i kuće i da ga neka nostalgija vuče na vrh Sljemena. Mi smo đeca čučali pored Blizneca, komšiluk vik’o – Janko bolan, pusti hajvana, vratit’ će se on, samo da odnese Kapovića do gelendera. Al’ prođe otad 2:32, al bábo Šimun se ne vrati k nama, kažu da ga je satralo kod Puntijarke.

Ja sam uletio u Kamerovu raju, šverc’o EPO, bunario po Njivicama, prodavo pive i mislio sam da za to imam nekog šlifa i zaboravio riječi bábe Šimuna u rijetkim trenucima kada je ovaj bio priseban: Janko, veli, ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru na gelenderu. Ha rekoh… fakat – kad murija ufati Klikera i ovaj propjeva posle dva šamara i reče o pederluku sve što zna. Zaboravio je bio sve zajedničke trekinge, zaboravio je bio sve zajedničke derneke, zaboravio je bio kako sam njega i onog debelog Churu dvaput spasio belaja. I sada, u miru istražnog zatvora, razmišljam o riječima bábe Šimuna u rijetkim trenucima kad je ovaj bio normalan: Janko, veli, ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru na gelenderu!

*Svi rezultati Puntijarke (također Lagvića i Učke) možete pronaći ovdje. U polje Naziv trke unesite punt, za polje Godina/Opis 2008 i Kolo unesete =5; zatim kliknete na >PRIKAŽI<.