OBRATI PAŽNJU NA PUNTIJARKU

LINKOVI: SLIKE
REZULTATI (database)*
REZULTATI (PDF)
POREDAK (PDF)
RANG-LISTA (XLS)
RAPORT 2. KOLA / 1.

I treća ovoljetna trka od potoka Bliznec do planinarskog doma Puntijarka vrlo jaka po imenima i rezultatima. Prošlotjednoj odličnoj postavi pridružio se i Slovinac Lovelos, čini se trenutno najspremniji trkač za ovu kratku i strmu stazu, koji je još neporažen i ima dva najbolja rezultata sezone (29:26, 29:21). Doduše, reprezentativci su imali ovog puta zabranu dodavanja gasa do daske jer su se dva dana prije rasturili jakim intervalnim treningom s nizbrdicama i pod opakom su ofenzivom muskulfibera.

Iako je dan bio standardno sparan i vruć, te nepovoljan za dobre rezultate, ispod 30 minuta su se, osim pobjednika Slovinca, po prvi put Puntijarke domogli Šime Sušić i Andrej Vištica i tako ukupan broj ljudi koji su se ikada popeli na Sljeme ispod pola sata popeo na brojku 20 (vidi rang-listu). Tako da sad na njoj imamo još dvojicu kojima dugoprugaško i planinsko trčanje nije primarna disciplina, jer se Andrej bavi triatlonom, a Šime je srednjoprugaš. Od prije su na toj listi odlični biciklisti Luka Bakrač i Igor Mašić, što nije čudno, jer je biciklizam najsrodnije grana planinskom trčanju.

Kod cura je pobijedila Veronika Jurišić i postavila najbolje ovogodišnje vrijeme 35:01, koje je dosta daleko od njezinih najboljih vremena, ali se polako vraća u dobru formu. Nedostajalo joj je malo konkurencije jer je Sanja Begović radila trening, a Petra Gidak bila na biciklističkoj trci, dok se Antonija po običaju zajebavala na 43 minute.

U 53. trci na Puntijarki dobili smo još 5 debitanata (Goran Malčić, Vedran Martinović, Bojan Miklenić, Igor Sladoljev i Izidor Vuković), pa se ukupan broj polaznika ove lige popeo na 461. Osim njih, svoje osobne rekorde su u ovom kolu postigli već spomenuti dvojac Sušić-Vištica, te Krešo Babić i Ivan Barišić. U ovom kolu je nastupilo 64 trkača, a nakon tri tekme i dalje listu od 103 ovogodišnja učesnika predvode Ivan Vrdoljak i Sanja Begović-Geceg u trčanju, te Nenad Lovrec i Petra Herceg u nordicu.

Sljedeće, četvrto kolo, je ponovo u četvrtak u isto vrijeme (18h) na istom mjestu (Bliznec).

* Svi rezultati Puntijarke (također Lagvića i Učke) možete pronaći ovdje. U polje Naziv trke unesite punt, za polje Godina/Opis 2008 i Kolo unesete =3; zatim kliknete na >PRIKAŽI<.