• 71 učesnik (prosjek učesnika u prvih 7 kola = 75)
  • 5 debitanata: Ninoslav Čerkez, Damir Rogić, Zvonimir Roža, Hrvoje Torbašinović i Mirjana Kovačić u nordicu
  • 13 osobnih rekorda: Josip Babić, Denis Balažić, Boris Borzić, Jelena Brezak, Nikola Derežić, Vladimir Marčinko, Renato Pomahač, Davor Princip, Robert Tonić, Marija Vrajić i u nordicu Goran Vidiček, Borko Prvan i Mario Perić.
  • Jednog pobjednika već znamo: Nikica Smolić u nordicu, ostale vjerojatne pobjede (Marko, Veronika i Goga) trebaju pričekati matematičku izvjesnost.

Vanja Palić i Veronika Jurišić su u klubu od prvog dana (članice početne desetorke koja je 02.03.2002. osnovala klub), a tijekom srpnja su zabilježile rezultate ili podvige vrijedne spomena:

Vanja se tjedan dana prije Sljemenskog maratona popela na najviši vrh Europe Elbrus (5642m), koji tehnički nije toliko zahtijevan, ali je iznimno opasan i jedan od najsmrtonosnijih (samo u 2004. poginulo 48 penjača). Po povratku s Kavkaza je otrčala svoj deseti Sljemenski maraton za redom (nije nastupila samo na prvom, 2000.g., kada nije bilo ni jedne žene na njemu)!!

Veronika je pak na Sljemenskom maratonu postala prvom ženom u Hrvatskoj koja je na jednom maratonu pobijedila sve muškarce, i to na vrlo impresivan način: njezin prvi krug je bio brži od svih žena u trci koje su trčale samo jedan krug (trećinu trke), što isto vrijedi i za njezin prosjek sva tri kruga!! Tjedan dana kasnije još jednom je izborila nastup za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju na Grintovcu u rujnu ove godine (btw, 2002. u Innsbrucku je bila prva hrvatska predstavnica na Svjetskom prvenstvu, čime je pokrenut odlazak hrvatskih reprezentacija na buduća svjetska i europska planinska prvenstva).

Molimo svakog da barem kroz komentare pohvali ove neobično vrijedne i skromne djevojke koje za svoje podvige, kao i obično, nisu dobile zaslužen medijski prostor.