Atletski klub Sljeme, osnovan je 2002. godine. Od tada do danas klub je od početnih 10 narastao na današnjih 145 članova. Od 2002. kroz klub je prošlo točno 211 članova, najrazličitijih uzrasta, starih i mladih, bržih i sporijih, ornih za treniranje i onih manje ornih.

U ovih 8 godina članovi AK Sljeme organizirali su desetke što cestovnih, što brdskih utrka, započeli su zimsku i ljetnu sljemensku ligu, sudjelovali su u stotinama priredbi u zemlji i inozemstvu.

AK Sljeme bio je, još je i bit će pokretačka snaga amaterskog trkačkog pokreta. Stoga s velikim obzirom te uznemirenošću pratimo akciju pojedinaca, koji su iskoristili popularnost medija za promociju sporta za bespredmetne i neprimjerene napade na neke trkače kluba, ali i na klub u cjelini.

Nismo mogli ostati ravnodušni na zlobne konstrukcije niti na otvorenu zluradost kojom su popraćeni najteži dani od osnutka ovog kluba.

Ove medijske podvale, od osoba sakrivenih iza lažnih internetskih imena, iskorištene su da bi se od HAS-a ishodila suspenzija za nekoliko naših registriranih atletičara te bila  bačena sumnja na nekoliko članova koji imaju amaterski status.

AK Sljeme  i njegovi članovi nisu sretni zbog nastalih okolnosti, ali prihvaćaju predstojeći postupak sa zadovoljstvom , jer će tijekom postupka imati priliku objasniti okolnosti događaja, čije je iskrivljavanje od strane anonimnih osoba i dovelo do istog.

U navedenom postupku, bez atmosfere linča i bez anonimnog blaćenja, uvjereni smo da ćemo prezentirajući valjane argumente dokazati bezražlonost cijelog ovog medijskog progona.

Zato se prepuštamo u ruke objektivnog arbitra u nadi da će to donijeti potrebni mir članovima kluba, čiju zabrinutost shvaćamo znajući kako ovakva atmosfera utječe na sadašnje i buduće članove kluba kao i na naše kolege iz drugih trkačkih klubova.

Mi idemo dalje !!!

Članovi kluba koji su pod mjerom nadležnog tijela također uvažavaju te s veseljem očekuju pravorijek kako bi nastavili sportske aktivnosti. U međuvremenu, raspored zajedničkih treniga je na našim stranicama, raspored utrka također.

Ujedno se osobno kao jedan od osnivača te kao predsjednik kluba zahvaljujem svima na riječima potpore i razumijevanja od strane trkačke zajednice. Svima hvala!!!

Predsjednik kluba

Dragan Janković