Dakle, obzirom da je AK Sljeme doveden u kontekst otkazivanja ovogodišnjeg pojedinačnog prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju, evo (manje/više) službene obavijesti:

  • – Sljeme nije organizator brdske trke „Sljeme“, niti je ikad bio.
  • – Sljeme nije organizator pojedinačnog PH u planinskom trčanju za ovu godinu, iz prostog razloga jer: a) to nije tražio, tj. nije se kandidirao; b) niti je mogao tražiti, tj. niti se kandidirati jer ne organizira ni jednu planinsku trku (osim ak se ne računaju trekinzi, Sljemenski maraton, te lige Puntijarka i Lagvić, a ne računaju se jer su drugog profila).
  • – Sljeme samo pomaže organizaciju brdske trke „Sljeme“ posljednjih 11 godina (konkretno – radi obradu podataka i pokriva okrepne stanice). A pomaže zato jer iznimno cijeni gosp. Borošu i kao čovjeka i kao sportaša, i pomaže na altruističkoj osnovi.

Sljeme ima dovoljno pametnijeg posla nego ispravljati sve beskonačne nebuloze glede krivih datuma i informacija koje razni dupeglavci objavljuju na web-stranicama i forumima, pogotovo glede trka koje nisu naše. Jer, osim što organiziramo svojih 28 trka, pomažemo na sličan način organizaciju još 20-ak drugih natjecanja u Hrvatskoj, što nas naravno, ne čini organizatorom istih, i neznam šta je tu toliko teško za shvatiti!

Pouzdano: Gosp Boroša (ili VK Jarun) se uopće nije ni kandidirao da bude domaćin prvenstva, a kako je moguće da ga, usprkos tome, dobije, i kako je moguće da se kao organizatora usput navede AK Sljeme bez našeg znanja, i to još u nekoliko krivih varijanti dana i datuma, iskreno rečeno i meni osobno predstavlja enigmu?!

Rezime: Brdsku trku „Sljeme“ ćemo, s barem jednakom strasti kao i svih ovih dosadašnjih, pomagati i sljedećih dvjesto godina, blago rečeno. Gospodin Julije Boroša je, sa svojih 80 i kusur godina, obećao da kad ode na svoju vječnu veslačku stazu za otprilike kojih 50-ak godina, ostaviti Atletskom klubu Sljeme u amanet ovu trku, što je za nas neizmjerna čast i povjerenje, koje, nadam se, nećemo iznevjeriti 🙂