Treća dirka devete sezone Lagvića okupila je 95 uzvanika iz različitih zemalja, a izuzetno veliki postotak (čak 98!) njih je uspjelo završiti trku, dočepati se kuhanog vina, čaja i tople juhice. Ovog puta čak i Ivka, mada je usput vrlo savjesno radila na pošumljavanju mladica uz cestu, što je nije omelo da postavi svoj novi osobni rekord.

Osim već spomenute srčane šumaste šumarke, svoja najbolja vremena su popravili i: Biuk Mirko, Vladimir Ilčić Dimmy, Boris Jurić, Enver Kasa, Zoran Košćak Kizo, Ingrid Nikolesić, Dragan Sobota, Mirela Vassung na cesti, te Sandra Ferenčak, Goran Jakovac i Tomislav Škrlec na Mrcini. Osim 12 rekordera, imali smo i 17 debitanata: Emil Blažević, Dunja Bua Maričević, Ninoslav Čerkez Ninočka, Jagoda Dajević, Tihomir Vučaj na cestim, zatim Boris Paj i Boro Stipić u Nordicu, te Krešimir Čorba, Tomislav Erhardt, Marina Glavak, Tomislav Hećimović, Nataša Kapov, Dubravka i Saša Sladoljev, Silvija Šumberac i Gordan i Marcel Zelenika na Mrcini. Što znači da je rang-lista Lagvića dopunjena s 29 podataka, a ukupni saldo u dosadašnjih 9 sezona glasi: 534 na cesti (445 muškaraca + 89 žena), 147 u Nordicu (92+55) i 49 u prvoj sezoni Mrcine (38+11).

Za statistiku je vrijedan i podatak da je Veronika ostvarila svoju 19. uzastopnu pobjedu na ligi, a najvrijedniji rezultat dana je postavio 59-godišnji Željko Paver (53:09) i objelodanio svoj pobjednički naum. Jedina pretnja su mu vječiti drugi Mile Šikman (61 godina, 55:38) i vječni  mladić Frano Katić (73 godine, 1:04:59). Međutim, na stranu briga za okoliš i odlični rezultati, jer…

…se u sjeni današnjeg Lagvića odvijao unaprijed dogovoreni dvoboj. Tko zna, možda je to začetak ideje o nekom novom vidu natjecanja i formatu utrka.
Dakle, na Mrcini su snage odmjerili Tomislav Erhardt i Linda Visković. Za one koji ih osobno ne poznaju, dovoljno je reći da su to članovi probrane i uvijek vesele ekipe na čelu s Ivanom Blaženović. A tko nju ne zna, već je zaradio debeli minus i bolje da prešuti taj detalj. Dobro, njih dvoje možda nikada neće imati rekord staze, ali su hrabrim izlaskom na megdan pokazali da je trkanje  puno bitnije od obaranja rekorda. U pozadini cijelog dvoboja je bila i kladionica na kojoj se vrtila enormna lova pa su se i dečki s Knežije raspitivali tko je blagajnik. No, Bobo je potegnuo svoje veze pa su odustali od zlih namjera.
E sad malo o utrci – tom istinskom duelu. Linda je s velikim samopouzdanjem htjela opravdati ulogu favorita – bar po predviđanjima kladionice. Tomo je sve to tiho promatrao i lomio sprave po teretani. A neki vele da su ga vidjeli kako oko četiri ujutro s balvanom na ramenima drma po Novom Zagrebu. Nije mogao odzdraviti jer je u ustima još mućkao svježe popijena jaja. Linda je isto posjećivala stazu u ranojutarnim satima (bez balvana i jaja) i upoznala svaki grm tako da su bili i više nego spremni. Linda je opasno potegnula u startu i dobrih deset-petnaest minuta vodila a onda će poput vječne tajne o tome da li je bio ili nije bio gol za Engleze – s kojim su osvojili jedini svjetski naslov u nogometu, ostati i tajna zašto je odustala. Priča se po kuloarima svašta, ali kako se za kuloarske priče po novom zakonu ide u Remetinec, ne smijemo ih objaviti. Tomislavova pobjeda je čista ko suza i nema druge nego da Linda, kao što rade Oxford i Cambridge, već sutra u pisanom obliku baci rukavicu u lice i pozove Tomislava na megdan već na sljedećem Lagviću.

Ninočka

Rezultati

Poredak

48 fotaka by Danijel Krajnović

60 fotaka by Damir Rogić

45 fotaka by Oberstumfirer Raich

88 fotaka by Nikica Smolić (na fejsu)