VRIJEME:        Prvo kolo u subotu, start u 10:00, u sklopu Lagvić-lige

 TERMINI:       

 1. kolo – 05.11. subota
 2. kolo – 20.11. nedjelja
 3. kolo – 04.12. nejelja
 4. kolo – 18.12. nedjelja
 5. kolo – 24.12. subota

 BODOVI:        

 • 200 = 1. mjesto
 • 190 = 2. mjesto
 • 180 = 3. mjesto
 • 170 = 4. mjesto
 • 160 = 5. mjesto
 • 150 = sva ostala mjesta
 • 200 = bonus za onog tko nastupi na svih 5 trka

 START: Šestine, početak Poučne staze, 200m iznad stadiona Lagvić.

 STAZA: Višestruka: prvi dio od starta do vrha na dva načina: Sljemenskom cestom 9.2 km ili Mrcinom 5.5 km. Drugi dio od vrha do cilja cca 10-15 km, ovisno o izboru staze, postavljenim kontrolama i količini lutanja. U tih pet kola, na dva ćemo karte objaviti unaprijed tako da možete u tjednu prije istraživati moguće kratice; na dva nećemo, tako da to isto ne možete, a na jednom ne samo da nećemo objaviti nego ćete drugu kartu (koju također nećemo objaviti) dobiti usred trke, tj. na drugoj kontrolnoj točki… ako dođete do nje.

U prvom dijelu trkači koji se prijave za cestovni dio obavezni su koristiti isključivo cestu, a trkači koji izaberu Mrcinu je ne smiju koristiti. U drugom dijelu svi su putevi, ceste i kratice dozvoljene, sve osim bilo kakve vrste prevoza.

 CILJEVI: U svakom kolu jedna od sljemenskih birtija!

 KONCEPT: Natjecatelji se prijavljuju u dvije grupe, po vlastitom nahođenju: Cesta i Mrcina (štapovi su dozvoljeni). Start je zajednički u 10:00. Cestovnjaci trče po sljemenskoj cesti do vrha Medvednice (terasa Vidikovca podno TV-tornja), a Mrcinaši sami biraju put do istog vrha, s tim da ne smiju koristiti cestu (osim što je jednom moraju preći, a i zašto bi kad su planinarski putevi kraći i brži). Na vrhu svi dobivaju kartu s ucrtanim kontrolama koje moraju proći u drugom dijelu trke, na spustu ka jednoj od birtija. Natjecateljima s Mrcine se na kraju dodaje 7 minuta na ukupno vrijeme, koliko je otprilike brži prvi dio njihove staze u odnosu na cestu. Ako misle da je puno neka idu na cestu. Na kontrolnim punktovima će biti naljepnice koje treba nalijepiti na drugu stranu karte kao dokazni materijal. Nema obavezne opreme, ali se preporučuje kompas i mobitel u slučaju gubljenja (to ne znači da ćemo dolazit po vas, nego da imamo koga sprdati u ciljnoj birtiji).

 NAGRADE: Prigodno pehari za prva tri muškarca i prve tri žene po završetku lige.

 PRIJAVA: Prije starta, a startnina iznosi 30kn. Za startninu se ne dobije ništa osim karte, tak da nemojte poslije cviliti da smo profiteri, kaj sam dobio za startninu, nije bilo pasulja, krmenadli i dry-fit majica s dugim rukavima (jer ništa od toga neće biti 100%)! Tak da ako je 30kn puno, široko je Sljeme!

 MEĐUTIM: Na vrhu, prije početka downhilla svi natjecatelji će se moći okrijepiti toplom juhom, čajem ili bijelim kuhanim vinom, te hrpom kolača, mukte (vrijeme teče).

 INFO: Prvi dio trke, od starta do vrha, se računa ujedno i kao standardno kolo tradicionalne zimske lige Lagvić. Organizator vozi stvari najprije na vrh (ukoliko se netko želi presvuć), a zatim i na cilj. VIDEO od prije:

 —————–

PRVO kolo (02.11.), objavljujemo kontrolne točke:

 • KT 1: Vrh Osrenka, kota 774
 • KT 2: Zavoj na Bažulovki iznad Lugareve kućice
 • KT 3: Mačkova pećina
 • KT 4: Vrh Brebak, kota 521
 • CILJ: Birtija Šestinska ambrela (kod Šestinske crkve)
 • Redoslijed obilazaka kontrolnih točaka je vama na dušu

lagvitrek2016_1kolo

 

Obzirom da je cilj blizu starta lige (cca 300m), preporuka je da se sparkirate blizu Šestinske crkve, tako da odmah po završetku imate stvari za presvlačenje na raspolaganju.

Karte ćete dobiti na vrhu Sljemena, a prilikom prijave trebate prijaviti da nastupate na Lagvitreku i da napomenete kojom stazom idete prema vrhu (cesta ili Mrcina). Vremenski limit je 13:30 (do tada organizator čeka u birtiji jer mora kući na ručak).