Par slova i red statistike s početka devete zimske lige Lagvić.

U prva dva kola 98 i 89 učesnika, brojčano najjači start lige do sada. Imali smo 32 debitanta, koji su se po prvi put ispeli na Sljeme u okviru lige: Blaženović Ivana, Glavak Marina, Gudalović Ana, Jukić Marina, Klinar Živa, Krnić Ana i Daria, Nikolesić Ingrid, Besak Zoran, Biuk Mirko, Čerkez Ninoslav, Dragojević Momir, Dražević Emil, Ferenžir Zvonimir, Hamonajec Ivan, Ivošević Danko, Jurić Boris, Kasan Enver, Magazin Dinko, Masnić Lovre i Stipe, Muhek Martin, Posinjak Ivan, Ribarić Brubo, Rogić Damir, Roža Zvonimir, Sobota Dragan, Stojanović Željko, Špoljar Hrvoje, Vadlja Boris, Vojvodić Milorad i Weigand Miljenko.

Osim njih, koji automatski idu na rang-listu, svoje osobne rekorde je popravilo još 12 trkača: Sladoljev Dubravka, Šaronja Andrea, Andročec Mario, Čuljat Dalibor, Franković Orsat, Košćak Zoran, Pacak Goran, Paver Dubravko i Željko, Pomahač Renato, Slovinac Lovelos i Vidiček Goran.

Međutim, imamo i novu kategoriju, tzv Mrcinu (planinarska staza od Nordica, ali bez štapova), koja je u prve dvije trke okupila 39 trkača, što će reć da je potez bio opravdan.

Najbolji dojam u prve dvije trke je ostavio Damir Rogić, pobjednik obje prve trke, uz to još i debitant, dok je u ženskoj konkurenciji obje trke dobila Veronika, ali to je već standard. Međutim, kako se liga boduje po veteranskom hendikepu, najbolja ostvarenja su imali 73-godišnji Frano Katić (1:01:57) i 59-godišnji Željko Paver (0:52:37), i među tom dvojicom treba tražiti ovozimskog pobjednika lige, mada se 61-godišnji Mile Šikman (0:54:36) neće složiti u potpunosti s tom prognozom. Međutim, tradicija mu ne ide u prilog, obzirom da je već tri puta ligu završio na drugom mjestu generalnog poretka.

Ligu je dosad pohodilo 529 trkača na cesti (442 muškarca i 87 žena) i još 145 na stazi (90 muškaraca i 55 žena), što daje ukupnu brojku od 673! Za raditi generalni poredak nakon dvije trke još uvijek nema smisla (a i neda mi se), tako da ćemo ga objelodaniti nakon trećeg kola.

Kao što ste mogli vidjeti, iscrpili smo koncept tematskih kola iz prijašnjih godina, pa ćemo ove zime malo isforsirati downhill treking, kao što smo to napravili u prvom kolu, u tzv Lagvitreku. Svako drugo kolo ćemo se malo poigrati s taktičkim traženjem određenih lokacija na putu povratka s vrha, naravno, samo za one koji to žele. Što znači da ćemo sljedeće kolo (12.12.) imati drugi ovozimski Lagvitrek, a novost će biti što će se nagraditi po 3 najbolja muškarca i žene, ali po starosnom hendikepu. Što znači da će se poredak znati tek kada se rezultati obrade, tj odgovarajući vrednuju (kolumna I na rezultatskoj listi). Osim dodatne zabave, cilj je da se trkači na taj način što bolje upoznaju s Medvednicom i beskrajnim morem njezinih staza.

fotke ! ! !

rezultati ! ! !

rang-lista ! ! !