• LINK na rezultate, poretke, rang-liste i statistike
  • LINK na slike od Nikice
  • LINK na slike od Draguljčeta
  • LINK na slike Sljemena

Safet, specijalni izvjestitelj:

Jubilarno, deseto kolo sa 79 učesnika. Grdi minusi su uzeli svoj danak u ljudstvu, zimogrozni su ostali doma. Tko im kriv, propustili su najhladniju i najsunčaniju nedjelju ove zime, a sljedeću priliku imati neće.

Rezultatski vrlo zanimljivo kolo, osobito jako u ženskoj konkurenciji. Po prvi put u dosadašnjih 98 trka dvije su žene išle ispod 50 minuta, drugim riječima – Veronika je konačno dobila konkurenciju! Iako je upisala svoju 64. pobjedu na Lagviću, za vratom joj je puhala do samog kraja mlada, 20-godišnja Anda Tomaš, inače juniorska reprezentativka Hrvatske u planinskom trčanju, koja je danas otrčala svoju prvu seniorsku trku. I treća i četvrta cura u trci (Ana Gudalović, Anita Antolković) su išle odlično i postavile svoje osobne rekorde, te učinile ovo kolo najjačom ženskom trkom od Lagvića do gelendera od postanka Svijeta pa sve do danas.

Osim rezultata, bilo je zanimljivo i na stazi. Po prvi put, također otkako je svevišnji kreirao ovu čudnu planetu, mrcinaši su do Kraljičinog zdenca putovali cestom. Jer jbga, prije 10 dana je oveće stablo palo preko poučne staze, ali naši revni vatrogasci su se baš danas i to baš u deset sati sjetili to porezat i maknuti sa staze. No, kako ništa nemre proć bez naše još revnije nam policije, ista se našla tu da nebi netko postavljao bombe dok vatrogasci pile grane. Fkors, zabrinuta za naše živote, koji bi rezanjem grana sasvim sigurno bili dovedeni u pitanje, redarstvena suita je izričito zabranila prolazak po poučnoj stazi, dajući nam po tko zna koji put do znanja da još uvijek živimo u policijskoj državi, koja se sad samo drugačije zove… Ustvari, kad malo bolje razmislim, možda i nebi trebao biti tako ciničan, ipak su jednim dijelom bili popustljivi i nisu nam tražili dozvolu za javno okupljanje, nisu nas legitimirali, pregledavali džepove i lijepili kazne za nepropisno parkiranje.

Da ne skrećem previše s teme… U generalnom poretku, Nikica Smolić je preuzeo vodstvo i po svoj prilici neće ga pustit do kraja, dok je posve neizvjesna samo borba za drugo mjesto između Šikmana i Babića, koji ima laganu prednost jednog boda, ili vremenski oko pola minute. Veronika je već odavno pobjednica na cesti i Rogić na Mrcini, pa je jedina neizvjesnost ostala na ženskoj mrcini, i teško je tri kola prije kraja predvidjeti tko će dobiti: Adrijana Šimić ili Sandra Juhaz. Obje su se u svojoj 45-oj godini po prvi put pojavile na Lagviću, i svaki put podijele prva dva mjesta, a mlađe cure im nemogu ni prismrdit!

Inače, u sve četiri konkurencije, četiri zmage za uobičajene ovozimske zmagovalce, koji su skupili 25 od mogućih 40 pobjeda: