za-medije

Jubilarni Sljemenski maraton održat će se ovog vikenda, u nedjelju 05.07., uz sljedeći program:

text1

Maraton su 3 kruga po 14 km, a visinska razlika u svakom krugu je 940 metara (470m nizbrdo + 470m uzbrdo), što daje ukupno 2820 metara.

Nagrađivat će se po kategorijama od po 5 godina u muškoj konkurenciji, a u ženskoj seniorska i veteranske (do i preko 35 godina). Startnina je 100 kuna.

Štafeta: svaki član trči po jedan krug od 14 km. Zbog pomanjkanja ženskih učesnica imamo samo muške i mješovite parove. Nagrađuju se parovi u kategorijama od po 20 godina (do 60, do 80, do 100 i preko 100 godina), a kategorije čine zbroj godina oba člana. Startnina je 150 kuna (svaki član po 75kn).

Svi učesnici će za startninu dobiti: tradicionalno kvalitetnu sljemensku majicu, ručak i piće u Vidikovcu na vrhu Sljemena, bogatu okrepu na stazi (4 kontrolna punkta), a maratonci i finišerske medalje (ako završe). Najbolje ekipe u maratonu dobit će pehare (mušku ekipu čine 3 člana, žensku dvije članice). Pehare će dobiti i tri najbolja maratonca i maratonke, kao i tri najbolje muške i mješovite štafete (oba člana).

Start trke je u 10 sati na vrhu Medvednice, podno TV-tornja. U prvom startu kreću svi maratonci i prve izmjene štafete, a druge izmjene nakon što im partner(ica) završi krug. U trećem krugu na stazi ostaju samo maratonci, tako da ih u cilju mogu dočekati i pozdraviti svi učesnici trke.

Prijave su online do četvrtka, štafetari se prijavljuju pojedinačno, a deklariraju svoje partnerstvo na licu mjesta (od 8:00 do 9:30).

Temeljni opis staze (PDF).

Izvještaj s prošlogodišnjeg Sljemenskog maratona.

Fotografije s prošlogodišnjeg Sljemenskog maratona.

Video s prošlogodišnjeg Sljemenskog maratona.