Čišćenje u 5 koraka:

Nakon blagdanskog obilnog unosa više-manje tzv. nezdravih namirnica, dolazi nam nedjelja – dan odmora kao stvoren za čišćenje tijela i duha. Jer svi znaju da nije dobro konzumirati loše masnoće i svu silu nepotrebnih proteina i šećera koje bacamo u sebe samo zato jer su tu pred nama – na stolu. A ima i onih koji jedu iz dosade (dosada = nusprodukt vlastitog uma).

Dakle, s obzirom da se biračka mjesta otvaraju u 7 sati, ustajanje planiramo oko 6:30, nakon čega slijedi uobičajeni ritual: tuširanje, brijanje i lagani doručak. Oblačimo najbolje odijelo (i jedino – još od svadbe ) s novom kravatom (ili maramom) i kao svaki čestiti građanin (-ka) s pravom glasa (ma što to značilo) obavljamo svoju dužnost – odlazimo na biračko mjesto i na listiću zaokružujemo broj 29. AlkaVujica. „Naša žena za promjene“.

Pročišćenje br. 1

Direktno sa izbora u omiljeni kafić na prvu nedjeljnu jutarnju kavu sa svakodnevnom ekipom koja već sa vrata galami «Evo runde!«.

Pročišćenje br. 2

Minute (kojiput i sati) s ekipom brzo prolaze i kao u trenu već je oko 9 h – vrijeme za polazak. Brzo doma, skidamo odijelo i cipele, a na sebe oblačimo sportsku opremu i krećemo put Šumskog dvora. Dolazimo rano, oko 9:15, a tamo već opasna gužva. Traži se parking  više. Razni živopisni likovi trčkaraju naokolo i zagrijavaju se za start  4. kola «Kolarić vina Jaskanske zimske brdske lige JAPETIĆ«. U 10 sati slijedi start lige. Jedni dolje po cesti, a drugi gore u šumu po planinarskoj stazi. Svima je osmjeh na licu i isti cilj u glavi  – planinarski dom na JAPETIĆU. Samo oprez – lovci su u šumi!

Pročišćenje br. 3

Nakon poštene znojidbe kao nagrada dolazi nam uvijek fascinantni pogled s Japa. Da nismo ovako mokri ostali bi još i duže. Neki će se presvući u suho i ostati malo u domu na čaju, dok ostali odmah rikverc i spust do Šumskog dvora gdje nas čeka Jasmina sa ručkom iznenađenja – uvijek nešto domaće i kreativno. Fina papica uz finu kapljicu vina Kolarić u višestoljetnoj ladanjskoj kući grofova Erdody. Ideš Mika!

Pričišćenje br. 4

Za kraj i «još jednu putnu« odabran je novootvoreni TV-Bar smješten u vili Propuh na tržnici zbog Crne kraljice Medvedgradske pivovare.

Pročišćenje br. 5.

Kako brzo prođe dan. Ima tko kakvu drugu ideju za ubit nedjelju ?

Za slijedeću nedjelju (03.01.2010.) predlažem istu kombinaciju (5. kolo lige pomaknuto je vikend ranije zbog Snježne kraljice na Sljemenu – nakon toga su 2 uzastopna kola Lagvić lige).

Predrag Bošnjak (alfa i omega Atletskog kluba „Jastreb 99“)