Tijekom proteklog tjedna proveli smo iznimno uspješnu akciju darivanja poklona oboljelima iz Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi, smještene u Gornjoj Bistri. Akcija koja je u početku organizirana sa skromnim očekivanjima, u namjeri da sitnim poklonima razveselimo djecu koja u životu nema puno razloga za veselje, koja u pravilu nema roditelje i koja je skoro u potpunosti osuđena na bolničko liječenje do kraja života, u par dana se pretvorilo u pravu malu humanitarnu misiju, tijekom koje je skupljeno bezbroj poklona. Toliko da je pred sam kraj već bio problem skladištiti poklone, prenijeti ih u aute i prevesti do Gornje Bistre.

U akciji s iznenađujuće pozitivnim epilogom za nas same, ali i za osoblje bolnice, sudjelovali su članovi Atletskog kluba «Sljeme» i polaznici škole trčanja «Brooks Running Team», a nakon što je Safet objavio na Facebooku fotografije prikupljenih poklona iz prvih par dana, javili su se i trkači iz ostalih klubova i davali svoj doprinos. Tako da na kraju možemo reći da je cjelokupna zagrebačka trkačka zajednica položila humanitarni ispit s odličnim i zaista razveselila one kojima je veselje u ovom trenutku sigurno najpotrebnije.

Stoga bi se ovim putem zahvalio prvenstveno inicijatoru ove lijepe akcije Domagoju Marušiću, a zatim i svima onima koji su nesebično sudjelovali u darivanju poklona. Svi smo se poslije toga osjećali kao da smo postavili svoj osobni rekord u maratonu i evo, par dana nakon toga, osjećaj u nama nije ništa oslabio. Odmah smo se dogovorili da na proljeće napravimo još jednu širu akciju u istom smjeru, tj. da u Gornjoj Bistri organiziramo humanitarnu trku sa startom i ciljem ispred bolnice, u kojoj bi se također skupljali pokloni i životne potrepštine za bolesnu djecu, a cjelokupni prihod od startnine i donacija bi išao na žiro-račun bolnice. Preliminarni termin akcije je zadnji vikend travnja, za što će svi biti na vrijeme obaviješteni.