slj0071 slj0031

Kako doći na start?

– Osobnim vozilom po Sljemenskoj cesti: Mihaljevac – Gračani – Bliznec – Sljeme. Ispred Tomislavca je veliko parkiralište, 200m od startno-ciljnog prostora.

Javnim prevozom: tramvajima br 14 i 8 do zadnje stanice na Mihaljevcu. Odande vozi bus do Tomislavca na Sljemenu, polasci nedjeljom svakog punog sata (7.00, 8.00, 9.00)

Želim trčati štafetnu trku na 14km, ali nemam partnera?

Takvih će biti dosta na startu, lako se može spariti.

Tko hoće solo trku može i to, ali za to nije predviđen nagradni fond po kategorijama. Na kraju će se od svih štafetara i solo trkača napraviti jedna ciljna lista na kojoj će biti uvršteni svi učesnici Sljemenskog maratona, uključujući i maratonce kojima će se računati najbrži od tri kruga.

Svi koji žele trčati u štafeti na prijavama će dobiti listić na kojem trebaju upisati koji partner trči koju izmjenu.

Koliko ima okrepnih stanica?

Ukupno 5 u svakom krugu: prva je na 5km (Krumpirište), druga na 9km (Srnec), treća na 10km (Horvatove stube), četvrta na 12km (Hunjka) i peta u cilju.

Na okrepnim stanicama će biti: voda, iso, banane, šećer, limun, keksi (voće na cilju).

Jel staza označena?

Svaki kilometar će biti označen km-oznakom na drvetu (A4 papir).

Staza će biti markirana trakicama na mjestima gdje postoji dilema. Uglavnom treba se držati glavne staze, a skretanja i križanja će biti dodatno obilježena strelicama, a na 3 mjesta će biti i osobe koje će usmjeravati.

S obzirom da je zadnjih godina bilo pritužbi na kraćenje staze, na najudaljenijim punktovima će se vršiti kontrola prolazaka (Krumpirište, Srnec).

Što u slučaju lošeg vremena?

Prognoza za nedjelju je lagana povremena kišica, bez vjetra uz relativno visoku temperaturu od oko 25 stupnjeva za Zagreb, što znači na Sljemenu 5-6 stupnjeva niže.

Trka će se održati jer prognoza nije problematična. Staza ima dobru drenažu i neće biti blata na njoj. Na dijelu staze od 6-8 km ima par velikih lokvi koje se daju zaobići. Deveti kilometar (spust od Erberovog puta do Srneca) može biti sklizak jer je strmo i tu treba biti oprezan i malo prikočiti. Ostatak staze je dobar.

Majice, ručak, medalje?

Svi učesnici trke će dobiti majice koje su uračunate u startninu. Po završetku trke samo treba vratiti startni broj i reći veličinu. Ima i ženskih majica.

Na prijavama će svi dobiti uz startni broj i bon za ručak (grah i piće), kojeg mogu nakon trke iskoristiti u restoranu Vidikovac u startno-ciljnom prostoru.

Finišerske medalje će dobiti samo oni koji završe puni maraton. Za medalje po kategorijama konkuriraju maratonci i učesnici štafeta. Solo trkači ne ulaze u nagradni fond.

Diplome?

Par dana nakon trke će se na ovim stranicama objaviti online-diplome svih učesnika, s rezultatom poretkom i fotografijom, koje se mogu downloadirati ili printati. Stoga, molim sve učesnike da vidno stave svoje brojeve na prsa radi lakše identifikacije. Na stazi će biti fotografi koje će najvjerojatnije uspjeti poslikati svakog učesnika.

Sigurnost?

Angažirana je i Gorska Služba Spašavanja koja će dežurati na cilju i obilaziti stazu i, nadamo se, neće imati potrebu za intervencijom.

Divlje svinje©