Još jedan fantastičan dan za Sljemenaše na Zagrebačkom maratonu. Najmasovniji i najuspješniji, s dvije titule: muški ekipni prvaci + ženske ekipne viceprvakinje!

Klupski prvaci: Nikolina, Renato, Mićo, Ivan i Veronika

Nakon što smo u dosadašnjih 11 godina relativno kratke klupske povijesti, osvojili sve moguće pojedinačne i ekipne titule u vanstadionskim trkačkim disciplinama, došao je red i na onu koja se najviše cijeni – ekipnu pobjedu u muškom maratonu. To je uspjelo našim odličnim maratoncima Miloradu Vojvodiću, Renatu Pomahaču i Ivanu Muratu, koji su svoje najbliže konkurente ostavili za 27 minuta (AK Žumberak) i 74 minute (AK Veteran), kojima ovim putem upućujemo čestitke za osvojena odličja, uz želju da idući put imaju više sportske sreće.

Miha

Cure, koje su nas svake godine navikle na isključivo prva mjesta, ove godine su osvojile drugo mjesto u relativno tijesnom dvoboju s maratonkama iz AK Veteran, koje su im pobjegle za 8 minuta, dok su treće mjesto osvojile Varaždinke iz TK Marathon 95. Ukupno gledajući, zbroj vremena muških i ženskih ekipa na kraju izgleda ovako:

  1. Sljeme = 14:46:14
  2. Veteran = 15:51:44
  3. Marathon 95 = 17:38:30
  4. Žumberak = 18:09:42

Kizo

Naša muška ekipa je i prije trke slovila kao glavni favorit za prvo mjesto, što je opravdala na terenu. Nije bilo lako, uostalom kao ni ostalima, jer tradicionalna zagrebačka vlaga je i ovog puta temeljito poharala trku, pa se pucalo na sve strane, a samo oni najiskusniji su, poput Veronike, uspjeli odraditi maraton bez pada, u istom tempu od početka do kraja. Pritisak koji pred kišu uvijek umanji sposobnost transporta kisika je uništio mnoge rezultatske snove i nadanja, ali to je standardna maratonska epizoda kakvih smo se nagledali. Ono što uspjeh Sljemenaša čini potpunim ili još većim je podatak da je samo 7 dana ranije na Berlinskom maratonu jedna druga klupska trojka, u sastavu Dejan Petrović (2:48), Tomislav Škrlec (2:55) i Hrvoje Pongrac (3:00), također imala odlične rezultate, s kojima bi isto tako u zbroju vremena bili ekipni prvaci s 20 minuta razlike ispred ostalih. A i druga postava sa Zagrebačkog maratona (Bradarić 3:10, Košćak 3:11, Kocen 3:11) bi isto tako uzela medalju s državnog prvenstva, ispred AK Veteran, drugim riječima, naše muške ekipe su prva i treća 🙂

Nikac

Sve skupa je to dokazni materijal da se na zagrebačkom savskom nasipu ipak najbolje trenira, i da se trkači serijski proizvode bez zastoja u pogonu 🙂

Još par zanimljivih klupskih podataka:

  • – Na dva dosadašnja jesenska maratona, unutar samo sedam dana (Zagreb + Berlin), maraton je završilo čak 18 Sljemenašica!
  • – Nikolina Šustić je na ZG-maratonu sovojila svoje šesto odličje ove godine na dosadašnjih 6 trkačkih državnih prvenstava (2 pojedinačna + 4 ekipna) održanih u krosu, planinskom trčanju, polumaratonu i maratonu.
  • – Nikola Špoljar je postavio klupski debitantski rekord. Svoj prvi polumaraton je završio za 1:19:32!

Škec

  • – Iako smo najmlađi klub na trkačkoj sceni, ovog puta smo imali i najstarijeg učesnika, Franju Vasunga, koji je 3 dana prije trke proslavio svoj 76. rođendan, a polumaraton je završio za 2:29:52, a usput upućujemo apel organizatoru da, poput svih svjetskih maratona, uvede dodatne dobne skupine, obzirom da se Franjo morao boriti i sa 15-ak godina mlađim trkačima unutar iste kategorije (60+).
  • – Međutim, osim najstarijeg, imali smo ipak i namlađeg učesnika. Naš 15-godišnji Karlo Maloševac je završio polumaraton za 1:48:54!

Uza sve trkačke uspjehe, još jednom smo pokazali da ni u navijanju nemamo dostojnog protivnika. Kao i svake godine, na uglu Petrićeve i Ilice su naši navijači najbrojniji i najglasniji

Slike smo uglavnom pokupili s kvalitetne i brojne foto-galerije Zagrebačkog maratona na web stranici 3sporta

Osim slika, tamo je kratki izvještaj i odličan video: