start

Rezultati / Konačni poredak / Rang-lista-puntijarka

Ako vam je do mutnih fotki koje je snimila glasnogovornica natjecanja Žana prije nego što se prepustila grožđanom nektaru

Završila je još jedna ljetna brdska liga PUNTIJARKA. U sedmoj sezoni dobili smo i sedmog pobjednika u liku Žumberčanina Mije Jagatića, koji je tijekom cijele sezone pokazao visoku konstantnost forme i rezultata, sve u okviru jedne minute (najbolji rezultat 30:27, najlošiji 31:30). Čovjek sa skutera je tako postao već treći pobjednik lige iz Atletskog kluba Žumberak (Paripović-2004, Mrkojević-2005), koji inače nije pretjerano zainteresiran za planinsko trčanje, ali neki njihovi pojedinci jesu. U zadnjem kolu Mijo je osvojio treće mjesto, dok je pobjeda pripala Danijelu Čukušiću, novo/staro/pečenom hrvatskom reprezentativcu, koji će sljedećeg vikenda braniti boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u talijanskom gradu Campodolcio. Iznenađenje kola je drugo mjesto Gornjestubičanca Branka Razuma, koji u svojoj 40-oj godini trči svoje najbolje trke, dere svoje juniorske pulene (koji, btw, nisu uopće loši), iako je na sceni više od 15 godina!?

juraDrugo mjesto u ukupnom poretku je pokupio ligaški debitant Juraj Štumberger, a treće sljemenski kućni ljubimac Dejan Petrović alias Pinky. Tijekom ljeta nastupila su u muškoj konkurenciji 124 trkača, a junačine po kategorijama su:

MS – Dejan Petrović

M35 – Juraj Štumberger

M40 – Mijo Jagatić

M45 – Mladen Čižić

M50 – Ante Blažanin

M55 – Željko Paver

M60 – Darko Terek

Najvažniji moment trke se dogodio poslije trke, kada je na stadionu Bliznec pod svijetlima omanjeg rasvjetnog stupa, daleko od medijske pompe, održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikulanju, otvorenog tipa. U oštroj konkurenciji najvećih majstora ovog sporta koje je dala naša mala zemlja, koji su nastup na finalnom turniru osvojili kroz mukotrpne kvalifikacije, pobijedio je olimpijski doprvak Vedran Sabljić, zvani Sabljarka (zbog karakterističnog držanja palca prilikom piksanja i iskopavanja nosnih taloga). Ukoliko vas ne zanima, više detalja o ovom nadasve lijepom i popularnom sportu sigurno nećete saznati na TV-u i dnevnim tiskovinama, a istih pobuda radi preporučam izbjegavanje web-stranice sljemegelender.blog.hr.

pikse

U ženskoj konkurenciji Puntijarke šesta pobjeda Veronike Jurišić, koja je tijekom lige upisala i 7 pojedinačnih pobjeda. Drugo i treće mjesto za moje sparing-partnerice Petru Podnarčuk i Tadeju Krušec, koje su se dosta jezebavale tijekom ljeta i tako pokupile neke loše osobine svojeg sportskog učitelja. Uglavnom su više pazile u kakvim će se topićima i šorcevima pojaviti nego koga će u trci dobiti. Dvadeset sedam đevojaka je ovo ljeto pohodilo Puntijarku, a misice po kategorijama su:

ŽS – Veronika Jurišić

Ž35 – Sandra Ferenčak

Ž40 – Višnja Škevin

Ž45 – Iva Ruszkowski

Nastupilo je i 20 trkača u NORDIC konkurenciji, a pobjednici lige su Vedran Sabljić i Goga Odrljin. Proglašenje pobjednika će se održati sljedećeg četvrtka (03.09.) po završetku prvog jesenskog kola zagrebačke kros-lige u Maksimiru (mala pozornica iza restorana kod glavnog ulaza u park, cca 18:45). Pobjednici će dobiti pehare, a po kategorijama majice s logom trke (Vončidizajn). Stoga molim sljedeće nagrađene: Dejan Petrović, Ivan Pećina, Bojan Guštin, Juraj Štumberger, Zvonimir Zorić, Ares Buršić, Mijo Jagatić, Tomislav Vončina, Željko Dugić, Mladen Čižić, Nenad Lovrec, Damir Hutinec, Ante Blažanin, Zvonko Vida, Damir Fröszel, Željko Paver, Velimir Stiasni, Goran Hudec, Darko Terek, Ivko Marchiotti, Veronika Jurišić, Petra Podnarčuk, Tadeja Krušec, Sandra Ferenčak, Višnja Škevin, Mirjana Kovačić, Iva Ruskowski, Branka Lozić, Vedran Sabljić, Tomislav Jakopović, Borna Basler, Gordana Odrljin, Petra Herceg i Andrea Šaronja da dođu na proglašenje po svoje nagrade (ili barem da zaduže drugu osobu), koje im ne namjeravamo čuvati dovijeka, već podijeliti nekim drugim trkačima lige koji to nijesu zaslužili u sportskom smislu (jbg), obzirom da se radi o fenomenalnim, ugodnim, zavidnim i prekrasno dizajniranim majicama a ne o šugavim medaljama.

zohar

Zahvalio bih svima koji su pomagali tijekom ljeta organizaciju lige (upisivali, sudili, zbrajali, vozili, fotkali, pisali, apdejtali, aploudali, nosili pivo na hlađenje…), te svima koji su pomagali u održavanju lijepe atmosfere za vrijeme (a osobito poslije trke) svojim tekućim donacijama i malim kuhinjskim čarolijama!

Janko©