U novim klupskim prostorijama ćemo u sljedećih par tjedana imati nekoliko zanimljivih predavanja, što putopisnih, što edukativnih, a što gastronomskih. U naredna dva utorka će nam dvije belosvetske lutalice koje treniraju s nama (Šimun i Mario) predstaviti azijsku pokrajinu Ladakh i marokansko gorje Atlas, a srijedama će Zoki, Veronika i Kiki održati predavanja o trkačkim ozljedama, prehrani i trekingu, dok će nas svojim kulinarskim vratolomijama počastiti dežurni sljemenski majstori bešteka Pajo, Šime i Vitja. Dakle:

Utorak, 06.11. cca 19:30: Mario Pranjić, aka Mario Polario će prezentirati pokrajinu Ladakh, tzv. «Mali Tibet», smještenu u sjeverozapadnom dijelu Himalaja, na visoravni iznad 3000m, između Kašmira, Indije i Tibeta, gdje ga je put naveo, trbuhom za avanturom.

Ladakh je zemlja budističkih samostana, ispresijecana starim trgovinskim putima, uz svetu rijeku Indus koja izvire u Tibetu, protječe kroz Ladakh i završava u Pakistanu u Arapskom moru. Ladakh je ujedno i mjesto gdje možete otrčati vjerojatno najviši maraton na svijetu – Ladakh maraton na 3500mnv, i brutalni Kardung La challenge, koji će vas u skoro 80km odvesti preko jednog od najviših svjetskih prijevoja Kardung La na 5359mnv i “spustiti” na 3500mnv u Leh.

Uz pivo i fotografije, imat ćete priliku dobiti iz prve ruke puno više od šture informacije – Ladakh kao jedno od putovanja života. A da ne ostane sve na tome, pobrinut će se šef kuhinje Goran Maripajinero Pacak, koji će nam spremiti kamenosvatovsku juhu i rižoto od kozica!

Srijeda, 07.11. cca 19:30: Klupski fizioterapeut Zoran Filipović će za naše nove polaznike Brooks Running Teama održati predavanje o liječenju, prevenciji i razumijevanju trkačkih ozljeda. Zoran je član povjerenstva Hrvatske komore fizioterapeuta, te dugogodišnji trkač i maratonac, što za trkača u problemima s ozljedama znači prava osoba na pravom mjestu.

Utorak, 13.11. cca 19:30: Šimun Cimerman, zvani Šimun Cimerman, predsjednik d.o.o.-a «Šimun Cimerman» i otac hrvatskog trekinga će nam predstaviti marokansku ultra-trail trku Atlas-Toubkal, dugačku 105 kilometara s visinskom razlikom od 6000 metara, na kojoj je nastupio dok smo se mi zajebavali sa Zagrebačkim maratonom. Bolja najava od ove mislimo da ne treba:

Međutim, to nije sve… U skladu s tematskim lokalitetom, naš masteršef Šime Sušić će nam večer upotpuniti s marokanskim specijalitetima – kuskusom i tortom od datulja!

Srijeda, 14.11. cca 19:30: Još jedno poučno predavanje za početnike na beskrajnu temu o trkačkoj prehrani će održati Veronika Jurišić, hrvatska rekorderka u 24-satnom trčanju. Predavanju će prethoditi njezinih nekoliko tekstova o vitaminima, proteinima i ugljikohidratima, koji će biti objavljivani na stranici Brooks Running Teama. A da bi ostali u kulinarskom smislu dosljedni, predavanje ćemo popratiti specijalitetom s kenijskih visoravni – Ugali!

Srijeda, 21.11. cca 19:30: Za kraj ove mini serije, nove školarce će u sve tajne trekinga uvesti Kristijan Kiki Šivak, trostruki pobjednik hrvatske Treking-lige, taman da ih na vrijeme pripremi za još jedan tradicionalni downhill treking Lagvitrek! Kulinarsku pratnju će svojim jajnim ekshibicijama odraditi još neotkriveni kuharski talent s ovih prostora, direktor Revival X-D zimske lige Viktor Vitja Sarić!

Predavanja utorkom će se održati nakon klupskog treninga (18h), i otvorena su za sve, isto kao i trening. Srijedom, zbog gužve, samo za polaznike Brooks Running Team-a. Lokacija: Trnjanska 87

Prikaži Prostorije u Trnju na većoj karti