Link na rezultate, poredak, rang-liste i ostale statistike

Linkovi na fotografije:

Opet zanimljivo kolo, najviše zbog nastupa neokrunjenog sljemenskog of-road kralja Damira Rogića na cesti. Pobijedio jeste (43:36), ali dvojica su ove godine već išli bolje (Vištica 43:17; Špoljar 43:26). Međutim, ovo je, osim po masovnosti, najjača dosadašnja liga i po rezultatima. Dva kola prije kraja imamo po prvi put čak 25 trkača koji su se u sezoni spustili ispod 50 minuta, od čega čak (pomenuta) trojica ispod 44! Ali, ni cure nisu nimalo zaostale, dapače. Ove zime čak devet njih ispod sata, što se također do sada još nije desilo u jednoj zimi, a od toga po prvi put dvije ispod 50 minuta!

Druga zanimljivost je nastup najmlađeg do sada učesnika Ziggy Marleya, koji je svoj prvi nastup uknjižio sa samo 4 i pol mjeseca, i došao na cilju Mrcine za 57:35. A sigurno bi mogao i brže, da sam mogao ja 🙁

marli 2

Uglavnom, Rogićev nastup je uzbudio duhove Pedine kombinacije, poglavito njegovog začetnika Borka Prvana, koji je suočen s evidentnim padom u poretku, izrazio sumnju u ispravnost koeficijenta bodovanja, koji mu je, tko zna iz kojeg razloga, dok je bio na čelu istog djelovao maksimalno pošten. Po svoj prilici ćemo uskoro dobiti pandan lige pod nazivom “Pošteni Lagvić” 🙂

Uzbudljivo je i u ženskoj konkurenciji Pedine kombinacije, gdje prvo mjesto dijele Sonja Šmitran i Milana Murgić, i to u stotinku jednog boda!! Ako uzmemo da jedan bod nosi cca 20-ak sekundi, onda dolazimo do toga da Sonja i Milana, nakon 11 kola i nekih dvanaestak sati borbe imaju potpuno identično vrijeme unutar 2 desetinke. Ako se nešto ne promijeni, u posljednjem kolu ćemo angažirati aparat za mjerenje sprinterskog foto-finiša, koji bi jedini mogao razlučiti pobjednicu!

Sljedeće kolo je tradicionalni totalni hendikep, gdje će konačno na svoje doći oni koji su, osim na treningu, marljivi i za kuhinjskim stolom.  Da ne duljim u nedogled, evo LINK na jednu od prethodnih najava za totalni hendikep.

Nekoliko lijepih fotografija Nevena Fistrića s poučne staze Miroslavec, kroz koju prolaze trkači u prva 2,5km trke prije nego nabasaju na famoznu Mrcinu: