Tijekom Rujna i Listopada organizirani trkački treninzi će se održavati na savskom nasipu svakog utorka, s početkom u 18:00 kod famozne kapljice (parkiranje na parkiralištu kod zgrade CK, tzv „kockice“). Trening je otvorenog tipa, tako da na njega mogu dolaziti svi koji se žele malo stručnije pripremati za kratke trke, polumaraton, maraton, treking ili jednostavno žele biti bolji.

Fotografije su sa zadnjeg treninga na kojem je prisustvovalo 19 trkača i koji je, primjerice izgledao ovako:

  • –          2km zagrijavanja u joggingu
  • –          10min rotacionih vježbi
  • –          1km zagrijavanja s laganim sprintevima
  • –          intervali 2 x 2000m s 4min jogging-pauzama između
  • –          intervali 2 x 1000m s 2min jogging-pauzom
  • –          2km rastrčavanja

Dionice (ili intervali) se rade po jakosnim grupama, a svaka grupa ima svog pejsmejkera (iskusnijeg trkača) koji diktira dogovoreni tempo. Prva grupa radi intervale od 2km za 7:20 (3:40/km), druga grupa za 8:20 (4:10/km), a treća za 9min (4:30/km). Hiljadarke prva grupa radi za 3:30, druga za 3:55, a treća za 4:15-4:20). Apsolutni početnici ne rade intervalni dio treninga, već laganim trčanjem jačaju i stiču iskustvo 🙂

Dok traje kros-liga, četvrtkom nema zajedničkih treninga jer se oni odvijaju u sklopu lige (kratka staza = brzina, duga staza = tempo). Po završetku lige, početkom Studenog, prelazi se na „zimsku šemu“, tzv bazu, što znači tri zajednička treninga tjedno (utorak i četvrtak specifično, vikendom dužina).