LINKOVI: SLIKE
REZULTATI (PDF)
POREDAK (PDF)
RANGLISTA (XLS)
RAPORT 7. KOLA / 6. / 5. / 4. / 3. / 2. / 1.
PREGLED LIGE LAGVIC

I ove je nedjelje Adventure Sport Lagvić liga bila najbolja odluka koju ste mogli donijeti. 63 trkača (51 cestovnjak i 12 nordijaca) učinilo je jutros upravo to – pobjegli smo iz duboko smrznutog oblačnog Zagreba (na Lagviću je na startu bilo -10ºC) na suncem okupano bijelo Sljeme (na vrhu ugodnih -5ºC). Pogleda s vidikovca na oblake iznad zagorja i Alpe u daljini prvi se, naravno, dočepao Rajković nordijskim putem (43:16), a drugi, također nordijac, Vedran Berković (46:47). Onda su počeli stizati trkači čija je avantura, čak i u usporedbi sa zaleđenom Mrcinom, danas bila kudikamo veća, budući da su se morali probiti kroz mali milijun začuđenih skijaša koji u ovo doba skijaške sezone dobar dio sljemenske ceste pretvore u parkiralište. Praćen ovacijama ove slučajne publike na terasu Vidikovca je prvo stigao triatlonski dvojac Dalibor Keča (47:46) i Nenad Blagus (47:47), zatim biciklistički izaslanik Tomislav Filipčić (48:32), a onda i ja kao predstavnica trkačke populacije.

Kako je tematski ovo kolo bilo posvećeno mladim trkačima, glavne face današnje trke su bili najmlađi članovi naše lagvićke obitelji Anja i Luka Mioković. Luka (14 godina) se na vrh popeo za 1 sat i 11 minuta, a Anja (12 godina) u pratnji tate za 1 sat i 18 minuta. Brat i sestra Mioković su tako činili prvi današnji tematski par, a slučajnim odabirom na startu su još 4 najmlađe natjecateljice dobile svoje partnere između 4 najmlađa natjecatelja. Izgleda da su nam debeli minusi ove godine malo prestrašili mladce (osim Anje i Luke, naravno), pa su tako među pet najmlađih cura prvi puta ušle čak četiri 32-godišnjakinje – Tadeja, Vanja, Bernarda i Veronika. Što će reći: od pet najmlađih cura u trci njih bi četiri onoj petoj mogle biti mame! Bernarda je na startu izvukla Dejana Petrovića Pinkyja (27), Vanja Domagoja Horvata (32), Tadeja Tomislava Filipčića (27), a ja Hrvoja Čadeža (24). Najmanje smo minuta do vrha potrošili Hrvoje i ja (1:46:35). Drugi su bili Tomislav i Tadeja (1:52:44), a treći Domagoj i Vanja (2:12:52).

Doduše imali smo u trci još jednog dvadesetogodišnjaka, no kako smo njegovo ime i godište saznali tek nekoliko sati nakon trke čovjek nije ušao u žrijeb. Naime u posljednje je vrijeme (valjda zbog hladnoće) postalo uvriježeno pravilo da se 50% trkača na prijavama pojavi u zadnjih 10-ak minuta prije starta. A ima i onih koji su ovaj princip uštede vremena doveli do savršenstva pa se prijavljuju u toku same trke (ako nalete na nekog iz organizacijskog tima putem do vrha) ili pak na cilju. Pa tako sudac na vrhu (na minus beskonačno) mora baš svakom (od ponekad i stotinu) trkača znati ime, prezime, nadimak i godište, jer se neki opet nisu stigli prijaviti prije starta ili su pak uzeli startni broj i pedantno ga sakrili pod šuškavac da mu ne bude hladno.

Za dva tjedna čeka nas predzadnje kolo ove sezone, a tema će nam biti visoki trkači. Vidimo se kod bake s kolačima u pola (!!!) deset!