U 3. kolu 60 učesnika, manje nego u prva dva, mnogi su spojili vikend i pobjegli na more… Prosjek po kolu 69.

Muška trka izuzetno jaka, prva trojica ispod 30 minuta, što se zadnji put desilo u 7. kolu lige 2008., skoro pa će dvije godine. K tome, još dvojica ispod 31! Ženska trka ne tako gusta, ali odličan rezultat Matee Matošević 32:11, treće žensko vrijeme svih vremena (iza Lili Ćulibrk 30:03 i Veronike Jurišić 30:50), i najbolje u posljednje tri puntijarske sezone. U nordicu su pala oba rekorda staze, a novi rekorderi su ujedno i stari (ali ne vremešni): Gordana Odrljin i Nikica Smolić. Jubilarni 600. trkač na Puntijarki je 20-godišnji Bruno Erent (odličan atletičar sa staze, srednjoprugaš) s izvrsnim debitantskim rezultatom 29:04, s kojim je zauzeo 12. mjesto svih vremena, što znači da se u proteklih 8 sezona 11 ljudi popelo do žljeba planinarskog doma Ivan Pačkovski za manje od 29 minuta.

Samo 4 debitanta u ovom kolu (Bogdanić Kristina, Bruno Erent, Kruno Ledić i Lucija Ivas u nordicu), ali zato čak 17 osobnih rekorda u trčanju (Jagoda Dajević, Matea Matošević, Josip Babić, Krešo Babić, Ivan Gavran, Goran Grunfeld, Vladimir Ilčić, Danijel Krajnović, Damir Lendl, Goran Pacak, Željko Paver, Renato Pomahač, Bruno Ribarić, Saša Sladoljev, Ivo Sluganović, Željko Štefanek, Boris Vadlja) i još 6 u nordicu (Gordana Odrljin, Dubravka Sladoljev, Nikica Smolić, Vedran Sabljić, Dubravko Paver i Goran Vidiček).

Nakon tri kola, kao što rekoh, postoji i trenutni poredak, na čelu kojega su zasad zasjeli: Petra Podnarčuk i Marko Rajković u trčanju, te Nikica Smolić i Gordana Odrljin u nordicu. Za one koji neznaju, ne čitaju najave ili jednostavno ne pamte, a da me nebi svaki put gnjavili “Ej Janko, kolko se ono kola računa za poredak itd”, evo još jednom: od 12 kola računa se zbroj 7 najboljih; za svaki nastup preko 7 dobiva se 5 bodova; za nagradu u kategoriji uvjet je imati barem 3 nastupa.

rezultati lige 2010

poredak lige 2010

Rang-lista svih vremena

Foto-galerija s trke