U jeku priprema za nadolazeću sezonu, imali smo jedan lagani tjedan niske kilometraže i bez vikend dužine, ali zato s puno lijepih događaja:

GORNJA BISTRA

Iz specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi stigla nam je zahvalnica, nakon što smo im, treću godinu za redom, donirali hrpu poklona za oboljelu djecu. Skoro svi članovi kluba i polaznici naše škole trčanja Brooks Running Team su dali svoj doprinos i na kraju smo, po našoj procjeni, skupili poklona u vrijednosti oko 15-ak tisuća kuna. Odmah najavljujem da ćemo tradiciju nastaviti i pred kraj ove godine.

zahvala

PODMLADAK

Onda smo u dva dana dobili dvije nove prinove u klubu. Prvo su Danijel Badi Matijević i Marta Peharda, koji su se, btw, i upoznali u Brooks Running Team-u prije dvije godine, dobili Margaritu… a dan kasnije je Renato Pomahač dobio drugu curu, ali pošto je preuranila dva tjedna, nije stigao od pustijeh treninga smisliti ime. Kad smo već kod toga, u zadnjih mjesec dana je skupio preko 900 kilometara… da li je na pomolu nova ultraška zvijezda, saznat ćemo vrlo brzo na proljeće 🙂

renato

VECA i NIKE

A onda je na klupsku adresu stigla i službena potvrda da od nove godine Nikolina Šustić i Veronika Jurišić imaju status vrhunskih sportašica prve kategorije, što do sada nismo imali nikada. Da se podsjetimo, Nikolina je pobijedila na 100km dugačkom ultramaratonu u Stockholmu s rezultatom 8:03:38, te na kraju završila godinu na 14. mjestu IAAF-ove svjetske rang-liste, čime je zadovoljila kriterij za prvu kategoriju. Veronika je pak sedmim mjestom (7:51:06) u Dohi, na svjetskom ultraškom prvenstvu na 100km također ispunila uvjet za prvu kategoriju. Dodatno, Veronikin plasman na tom prvenstvu je, koliko ja znam, ujedno i najbolji seniorski plasman bilo kojeg hrvatskog atletičara u trkačkim disciplinama na svim dosadašnjim atletskim svjetskim prvenstvima. I još jedan biser: Obje naše cure su godinu završile službeno unutar prvih 15 na IAAF-ovoj godišnjoj rang-listi za 2015. Isto tako, koliko ja znam, to je prvi put da jedan hrvatski klub službeno ima dva atletičara na kraju jedne godine u top 15 u svijetu!!

veca nike