Lijepe dekle moderne padaju na hendikepe…

LINKOVI: SLIKE
REZULTATI (database)
REZULTATI (PDF)
RANGLISTA (XLS)
GOTO 1. KOLA
PREGLED LIGE LAGVIC

Pobornici Lagvića su opet imali sreće s vremenom. Sljeme okupano suncem s visoka se smiješilo u magli zamotanima Zagrebu s jedne i Zagorju s druge strane. Lijepo vrijeme je, osim na stotine izletnika, iskoristilo i 87 natjecatelja Adventure-Sport zimske lige Lagvić u još jednom, drugom ovosezonskom pohodu na Sljeme.


Osim 66 trkača, ponovo odličan odaziv u nordic konkurenciji, gdje je nastupio 21 učesnik, od čega 9 žena, malo manje nego prošlog kola jer je Božena (opet) zaspala i zaboravila pokupiti krdo svojih veslačica. Najbrži je bio biciklist Tomislav Filipčić s pobjedničkim rezultatom 47:43, a samo 2 sekunde iza njega došao je Tomislav Katić junior, što znači da je ove nedjelje na Lagviću od presudnog značaja bilo zvati se Tomislav. Kod cura, dosadna dominacija Veronike i Petre koje nemaju konkurencije.

Ni u nordicu ništa zanimljivije, s obzirom da Mladen Čižić dolazi ispred drugoplasiranog u pravilu oko 5 minuta. No, ženski nordic bi zato ove godine mogao biti najzanimljiviji dio lige. Puno dobrih cura se jako brzo penje po mrcini (Tea, Tadeja, Goga, Vlasta), a od ovog kola su dobile i najnoviju prijetnju Silviu Šumberac, koja je odmah svojom prvom trkom sjela na 7. mjesto rang-liste svih dosadašnjih učesnica.

No, danas je ipak najzabavnije bilo u temi kola, a to su bili PAROVI. Prije starta utrke 17 ženskih učesnica je izvlačilo po sistemu lutrije svog dnevnog partnera u borbi za tematsku pobjedu 2. kola. Vrlo napeti dio trke tijekom kojeg su se trkačice potajno nadale da će osvojiti deda Franu Katića ili barem Kamera Halilija, dečke s prekrasnim hendikepima koji nose bodove koje život znače. S druge strane, muški natjecatelji su boga molili da im podari Anu Kresojević ili Ivanku Buban, a oni pravi šmekeri su se potajno nadali Gogi Odrljin, koja nema tako visoki hendikep, ali je fajterski raspoložena, i što uopće nije nevažno, nema uza sebe sivonju koji može sve uprskati.

Već uslijed izvlačenja parova su se iskristalizirala tri favorita: Veronika Jurišić i Boris Mišćin, Petra Gidak i Davor Špoljarec, te Gordana Odrljin i Tomislav Katić. Izgleda da su dečki ozbiljno zagrizli ulogu favorita te su muški krenuli u trku, ne bi li između ostalog stekli i naklonost nove «životne partnerice na određeno vrijeme». Ni cure se nisu štedile i uzvraćale su istom mjerom jer, navodno – samo jednom se živi!

U cilju se dugo napamet mantralo o eventualnim pobjednicima, a na kraju je postignut konsenzus da će pobjednika, kojeg će na svjetlo dana izbaciti kompjutorska formula s unešenim podacima o godinama, spolu, stazi, referentnom vremenu i postignutom rezultatu, odlučivati najvjerojatnije sekunde.

I kako to obično biva kad se radi račun bez krčmara, na vidjelo je izašla sva raskoš senzacije. Prvog mjesta se dočepao novokomponirani par Ana Kresojević i Želimir Delač, koji je osim sasvim solidnog ukupnog hendikepa (36,12%), danas bio vrlo raspoložen u trci. Ana je trčala samo 20-ak sekundi slabije od svog osobno rekorda, a Želimir se u pravom trenutku konačno spustio ispod 50 minuta i postavio svoj osobni rekord 49:36, vrlo lijepo vrijeme za jednog 48-godišnjaka. Drugo mjesto za Veroniku i Borisa, a treće za Gogu i Tomislava. Tek četvrto mjesto za Petru i Davora, kojima za utjehu ostaje spoznaja da su imali i najbolje ukupno zajedničko vrijeme (1:38:33), ali praktički bez starosnih hendikepa.

PAROVI:

 1. Ana Kresojević + Želimir Delač = 145,7
 2. Veronika Jurišić + Boris Mišćin = 143,4
 3. Gordana Odrljin + Tomislav Katić = 142,7
 4. Petra Gidak + Davor Špoljarec = 139,3
 5. Ranka Šimić + Stjepko Jančijev = 137,1
 6. Vlasta Jurlin + Branko Dobranić = 134,5
 7. Višnja Škevin + Izidor Vuković = 129,6
 8. Iva Ruszkowski + Ivan Kapović = 122,6
 9. Petra Herceg + Radovan Trstenjak = 122,3
 10. Bernarda Rožman + Vedran Maljković = 121,4
 11. Tadeja Krušec + Ivan Čuljat = 120,1
 12. Ivanka Buban + Vedran Klisraić = 118,4
 13. Anja Mioković + Zdravko Holjevac = 118,0
 14. Mirela Vassung + Igor Žurić = 112,7
 15. Marija Mioković + Željko Buban = 111,4
 16. Silvia Šumberac + Karlo Kukec = 103,6
 17. Lidija Mišćin + Damir Ćurić = 102,5

Inače, lijepo vrijeme je iskoristilo čak 20 učesnika da postavi svoje osobne rekorda, a kako smo imali i 16 lagvićkih debitanata, znači da je rang-lista dobro ispremiješana. Zanimljivo da je s jučerašnjeg zagrebačkog Urban Challengera čak 6 njih nastupilo i na današnjem Lagviću. No, što je posebno zanimljivo, a bogami i zabrinjavajuće, svih 6 su – žene! Dakle, dame i gospodo, kapa dole Bernardi Rožman, Petri Herceg, Tadeji Krušec, Petri Gidak, Lidiji Mišćin i Veroniki Jurišić, a palac dole svim muškićima s ciljne liste Urbana osim mene (jbg, netko mora i organizirati Lagvić).