LINK na rezultate, poredak, rang-liste i statistike

9. kolo ove zime, ili ukupno 97. od postanka svijeta, dovuklo je na Sljeme 86 učesnika. Što je tek 33. kolo po masovnosti, ali zato čak 14. po broju onih koji su trčali cestu. Zaključak je da je dosta Mrcinaša, zbog zatrpanosti i neprohodnosti iste, pobjeglo na očišćeni asfalt. No, ovozimski prosjek još uvijek premašuje brojku 100, a moguće je da je i zadrži u posljednja 3 kola, obzirom da je trenutni 106, što bi bilo prvi put u povijesti čovječanstva da imamo prosječan trocifreni broj učesnika na Lagviću. Ili bolje rečeno – ukupno preko 1300 nastupa u jednoj zimi.

Kad smo već kod broja nastupa, danas je Velimir Stiasni upisao svoj jubilarni 90. lagvićki nastup, dok su Željko Paver i Veronika nastupili po 70. put. A kad smo već kod Veronike, ona je danas upisala svoju 63. pobjedu u tih 70 trka, što znači nevjerojatnih 90%!

Što se tiče generalnih poredaka, dvije stvari se kompliciraju, a dvije su već sad potpuno jasne. Naime Damir Rogić na Mrcini i Veronika na cesti su osigurali svoje ukupne pobjede, a mogućnost da tako na kraju nebude je u sferi znanstvene fantastike.

Ono gdje je teško predvidjeti pobjednike je muška cesta i ženska Mrcina, pošto se u borbu svojim sedmim nastupom umiješao Nikica Smolić, s možda i najboljim šansama za konačnu pobjedu, dok mrtvu trku vode Sandra Juhaz i Adrijana Šimić na vertikali. Bit ćemo pametniji nakon sljedećeg kola sljedeće nedjelje na istom mjestu u isto vrijeme…

Stay tuned!