lagvitrek

Mjesto događanja: Sljeme, odozgo prema dole.

Startno vrijeme: kako kome po završetku Lagvić-lige, tj. dolaskom na cilj kod opjevanog Gelendera, cca oko 11:00, nedjelja ujutro. Lagvić-liga starta u 10:00.

Dužina staze: kako kome, ovisno o količini lutanja, u najboljoj varijanti 12km, u najgoroj tko zna…

Staza: kako kome, ovisi o smjerovima lutanja, uglavnom cijela staza je spust ka cilju u pivnici Mlinarica u Prekrižju (tramvajska stanica prije Mihaljevca).

Izvadak iz nepisanog pravilnika: trkačima u nordicu se ne dodaje vrijeme, ali ne smiju štapove ostaviti na Gelenderu, već ih moraju donijeti sa sobom u cilj i to u svaku ruku po jedan (mislim… štap); slobodno je neograničeno korištenje asfaltne ceste (a tko bi ih i kontrolirao?). Svi učesnici mogu koristiti okrepu kod Zlatnog medvjeda (čaj, juha, kuhano vino), a vrijeme provedeno na okrepnoj stanici se ne odbija od ukupnog vremena. Rezultat postignut do Gelendera se računa za Lagvić i United ligu.

Nagradbe: vječna slava i majice duuugijeh rukava za pobjednika i pobjednicu.

Startnina: džaba oliti ga mukte tj. 0 kuna (e… ali za Lagvić je 15, a bez Lagvića se nemre nastupiti, što defakto znači da je 15).

Kratki opis: na Gelenderu se dobije karta dijela Medvednice na kojem su četiri kontrolne točke. Na svakoj kontrolnoj točki su naljepnice koje treba nalijepiti u za to predviđene kućice na karti, kao dokaz prođene kontrole (dakle, majke mi bio sam tamo se ne uvažava, niti uz tri vrlo pouzdana svjedoka). Kratki opis kontrole je također na karti, redoslijed nebitan. Kontrole je osmislio i ujutro prije trke će ih pozicionirati naš ugledni gost iz Lombardije, odvažni profesor povijesti i zemljopisa, gospodin Christiano Kurchevitti.

Samoorganizirajte se jer nema organiziranog povratka (prevoza) od Mlinarice do Lagvića. Najbolja varijanta je ustati ranije, ostaviti u blizini Mlinarice svoje prometalo, pa s busom od Mihaljevca do Šestinske crkve, i onda malo pješačenja do starta, cca 500m.