LINKOVI: SLIKE
REZULTATI (database)*
REZULTATI (PDF)
POREDAK (PDF)
RANG-LISTA (XLS)
RAPORT 1. KOLA

Druga ovosezonska Puntijarka donijela je iznimno jaku trku. Prčkajući malo po statistici do sada svih održanih kola (kojih je, btw, bilo 52), našao sam podatak da je u 8. kolu ljeta 2004., kada je to kolo bilo u sklopu planinskog kupa pod imenom «Staza broj 19», muška konkurencija bila jača, pošto je postojao i novčani nagradni fond. U toj trci je i postavljen rekord staze (Nedjeljko Ravić, 26:13), kao i drugo najbolje vrijeme (Željko Letonia, 26:50), kada se jedino išlo ispod 27 minuta. Tada se čak prvih 6 spustilo (tj popelo) ispod 30 minuta, a ukupno je 16 trkača bilo brže od 33 minute!

Ovoga puta vremenski uvjeti, tj. teška omara, nisu dozvolili bolje rezultate, ali je po imenima trka bila načičkana odličnim trkačima sa staze, planine, ceste i triatlona. Trka je trebala poslužiti kao predzadnja kontrola zagrebačkim planinskim reprezentativcima (Čukušić, Murić, Valičević, Gidak, Begović) pred prvenstvo Europe za dva tjedna u Njemačkoj. No, izgleda da se pročulo (ili čitalo na netu) pa je došlo još nekoliko fajtera na ovaj mini-miting planinskog trčanja. Bilo je tu svega: odličnih triatlonaca (Vištica, prošli vikend postavio svjetsko vrijeme 1:49 na olimpijskom triatlonu), bivših reprezentativaca (Murić, Rajković, Jurišić), odličnih srednjoprugaša sa staze (Šime Sušić, prošlog vikenda nastupio za reprezentaciju na Kupu Europe na 1500 metara, 4:00) i naravno planinskih specijalista (Bielen, Vrdoljak, Babić).

Najboljim se pokazao novopečeni reprezentativac Danijel Čukušić, koji je u žestokom naletu forme i očigledno je pun samopouzdanja. Zimski san je prespavao i kvalitetno počeo trenirati tek od travnja, ali kad si mlad i talentiran treninzi se lijepe k’o smola, pa je Danijel vrlo brzo dostigao visoku formu i otrčao par odličnih trka, s tim da mu je ova bila najbolja do sada. Drugo mjesto je relativno iznenađenje, ne zbog toga što se na njemu našao Marko Rajković, već zbog činjenice da je izbivao s treninga skoro mjesec dana zbog loma rebra uslijed pada s bicikla. No, svi znamo da Marko ionako nije sklon sustavnom treningu, tako da mu se manjak istih ionako nemre pretjerano osjetiti, što znači da je i ovog puta otrčao na talent i svježinu.

Treće mjesto za Ivana «Dedu» Vrdoljaka, kojemu sam prije trke prognozirao da nema nikakvih šansi upasti niti u «top 5», pa sam mu izgleda uvalio dobar motiv.

Ženska trka isto tako jaka, ali našao sam da je lani u 5. kolu održana još jača, kada su nastupile 4 odlične atletičarke Mladosti (Ćulibrk, Milković, Žalac, Vilk) i skupa sa sljemenskim iskusnjarama (Jurišić, Orlić) ukupno skupile 6 ženskih rezultata ispod 40 minuta u jednoj trci. Ovoga puta su odlično trčale nove reprezentativke (Gidak, Begović) i postavile svoje osobne rekorde s kojima su ušle na rang-listu svih vremena u «top 10», što je znak da je repka dobro pripremljena, a kada im se pridruže Belušić i Černić, to će stvarno biti jaki tim.

U trci je bilo 5 debitanata: Ivan Ilinić, Slaven Marasović, Sušić Šime, Andrej Vištica i Slavko Sopina. Osobne rekorde su, osim njih, postigli: Ivan Barišić, Krešimir Čorba, Danijel Čukušić, Jadranko Marjanović, Bodo Schwebcke, Tadeja Krušec, te Iris Bostjančić i Petra Herceg u nordicu.

Nakon dva kola možemo već raspredati polako i o poretku, bez obzira što je prerano za zaključke. Prvenstvenu trku su poveli Ivan Vrdoljak u muškoj i Sanja Begović Geceg u ženskoj konkurenciji, te Nenad Lovrec u muškom i Petra Herceg u ženskom nordicu.

Društvo je ovog puta s gajbom piva i keksima počastio Dejan Petrović Pinky jerbo ga je Privredna banka oženila za stambeni kredit na sljedećih 30 godina (cure, kaj se čeka?).

Sljedeće kolo je na rasporedu 03. srpnja u isto vrijeme na istom mjestu, a dugoročna prognoza kaže da sparina neće jenjavati, pa ako imate malo smisla za trening ili trku u kolko-tolko friškijim vremenskim uvjetima, smatrajte se pozvanima. Temperatura zraka možda i nije, ali Blizneca jeste za umočit noge i oladit pivo!

* Svi rezultati Puntijarke (također Lagvića i Učke) možete pronaći ovdje. U polje Naziv trke unesite punt, za polje Godina/Opis 2008 i Kolo unesete =2; zatim kliknete na >PRIKAŽI<.