Puno odličnih rezultata za naše članove u proteklih desetak dana, pa pođimo kronološkim redom.

Durmitor treking. Prvo su nas u jogging konkurenciji svojim uvjerljivim pobjedama razveselili naši Brooks školarci Marijana Bojić i Željko Matić, te drugo i trećeplasirane Božena Sučić i Helena Hreljac. Vrlo brzo iza njih je stigao pobjednik light kategorije Nikola Špoljar, a u ženskoj konkurenciji drugo mjesto za Višnju Škevin, te treće za još jednu Brooksericu Moniku Kovaljesko.

Šlagom su tortu prelili naši najbolji ultraši (u odsustvu Lesjaka) Tadeja Krušec i Kristijan Bato Šivak, i na taj način obranili svoje prošlogodišnje titule!

 Nikolina i Nikola u ledenoj Bukovici
Nikolina & Nikola noge toćaju u ladnoj Bukovici

Onda je u petak Nikolina Šustić pobijedila na 18. cestovnoj atletskoj trci Murter.

 Veronika & Marijana na Malom Međedu
Veronika & Marijana na Malom Međedu

Vikend smo proveli u Samoborskom gorju, na 3. planinskom Eko Flor Maratonu. Pobjede za Petru Herceg i Nikolu Špoljara na kraćoj stazi od 15km, te drugo mjesto za Vanju Palić i treće za Stjepka Jančijeva. Nikoli je ovo treća uvjerljiva pobjeda u nizu (Sljeme, Durmitor, Eko). I na kraju, u maratonskoj trci, treće mjesto za Domagoja Marušića i pobjeda za Veroniku Jurišić. No, Veca, kao i obično, zaslužuje koju riječ više…

Kao prvo, u Hrvatskoj je u posljednjih 5 godina održano ukupno 8 planinskih maratona (5 Sljemenskih + 3 Jaskanska), i na svih 8 je u ženskoj konkurenciji pobijedila Veronika, i to s velikim vremenskim razlikama u odnosu na ostale, ovog puta čak za sat i 21 minutu ispred drugoplasirane Slovenke Maje Peperko. U tih 8 maratona ukupno je natukla 5 sati i 12 minuta razlike, što daje prosjek od 51 minute po trci!! Netko će reć da je bila slaba konkurencija, ali bilo je u tim trkama odličnih trkačica (Darija Bostjančić, Tadeja Krušec), kao i dvije državne prvakinje u maratonu (Marija Vrajić, Antonija Orlić). Netko će reć da je onda ženska konkurencija generalno slabija, ali je Veronika u skoro svim tim trkama generalno bila na postolju, u prosjeku osvajajući treće mjesto, s tim da je jednom bila i ukupno prva, te na taj način postala jedina žena u Hrvatskoj koja je apsolutno pobijedila u jednoj maratonskoj trci, što znači i sve muškarce (Sljeme 2010).

 
Batica na silasku s Velikog Međeda

U međuvremenu je, u četvrtak održano 11. kolo ovogodišnje ljetne lige Puntijarka u našoj organizaciji. Nakon što su tijekom ljeta debelo porušeni svi rekordi u masovnosti (prosjek 111 učesnika po kolu!), na red je, nakon dugih 8 godina, došao i rezultatski rekord lige. Više o tome od našeg specijalnog izvjestitelja Kreše Jurlina:

Ovo 11. kolo malo je rashladila lagana kiša, što je rezultiralo s čak 25 poboljšanja osobnih rekorda, što je čak 35.7% od broja sudionika, kojima ovo niije bio prvi put. Uz  dodatnih 11 prvih nastupa, čak se 44.4% sudionika upisalo na listu „PB“. Utrku je obilježio nastup izvrsnih mladih atletičara, među kojima i nekoliko prvaka Hrvatske, kao i svjetske juniorske prvakinje na 400m Danijele Grgić.
Ipak, glavni događaj kola je rekord lige, poboljšan za 5 sekundi od strane Nikole Mikulića (26:08), nakon što je stari rekord Nedeljka Ravića „preživio“ punih 8 godina. Nikola je mladi atletičar iz kluba Aviokarte.hr, a ovogodišnji je prvak Hrvatske u planinskom trčanju, te osvajač više medalja sa staze.
Drugi Nikola – Nikola Špoljar također je ostvario odličan rezultat (27:16), kojim se uvrstio na 4. mjesto rang liste lige, a brže od toga nije nitko trčao već 7 godina.  Špoljar je brdski „specijalac“, jedini koji je istrčao 14 km na 13. Sljemenskom maratonu za manje od 60 minuta.
Prvi put ove godine nastupila je Matea Matošević iz AK „Agram“, rekorderka lige, i postigla rezultat koji je treći na rang listi (30:05).  Matea je osvajačica brojnih zlatnih medalja sa staze i cestovnih natjecanja posljednjih godina.  Jača konkurencija vjerojatno je motivirala Ingrid Nikolesić, državnu prvakinju u maratonu na poboljšanje osobnog rekorda i daljnji pomak na rang listi rezultata. Vrijedi spomenuti i 14-godišnjeg Sandra Vugrinčića, koji je na kraćoj stazi do Njivica stigao u vremenu 15:50.

Za kraj, pozivamo sve zaljubljenike u brda da ovog četvrtka na Puntijarki neslužbeno okončaju ljetnu sezonu planinskog trčanja u Hrvatskoj, obzirom da za par dana slijedi jesenska šema cestovnog, uglavnom položenog trčanja.