REZULTATI: Kvartovski Kros Zapruđe

Iznenađujuća pobjeda za Trešnjevku na prvom kvartovskom krosu, održanom u Zapruđu. Iznenađujuća zato jer je ekipa Centra na online prijavama bila daleko najbrojnija (isto i za Ribnjak), pa se očekivalo da će kvantiteta dati i kvalitetu.

No, online prijave su jedno, a nastupi drugo. Dakle, iako je imala čak 53 predprijavljena učesnika, Centar je nastupio samo s 20 trkača (7 muškaraca + 13 žena), i na kraju osvojio tek četvrto mjesto. Treće mjesto za domaćina Novi Zagreb, koji je imao 23 predstavnika (11+12), druga pozicija za ekipu Črnomerec, koju je zastupalo 20 trkača (12+8) i na kraju pobjeda za Trešnjevku, koja je ujedno imala i najbrojniju ekipu od 24 trkača (13+11), isto kao i petoplasirano Trnje (15+9).

Ekipni poredak:

  1. TREŠNJEVKA 939,0 (Valičević, Crnković, Smrtić, Majić, Marohnić + Jurišić, Škec, Berženji, Jakšić, Petrović)
  2. ČRNOMEREC 932,5 (Letinčić, Maloševac, Aličelebić, Crnčec, Mioković + Bogdanović, Merkaš, Sučić, Božić, Lukinić)
  3. NOVI ZAGREB 919,5 (Prolić, Mutak, Petrovečki, Tišlar Habijanec + Krušec, Gabud, Ergović, Vukšić, Dejanović)
  4. CENTAR 916,5 (Maksimiljanović, Črnjak, Bošnjak, Bistričić, Kranjc + Puhalo, Pušec, Beklavac, Gjuras, Barbir)
  5. TRNJE 901,5 (Murat, Jelavić, Glavočić, Dobrić, Globan + Štefanić, Vikić, Djukić, Kutle Gulin)
  6. DUBRAVA 582, 5 (Klima, Beneta, Podolar, Vrlazić, Ivančić + Jeleč)
  7. PODSLJEME 254,5 (+ Belošić, Biloglav, Colakić)
  8. BREZOVICA 189 (+ Šimunović, Šmitran)

Zakazala je Dubrava, možda i najnapučeniji dio grada, koja je dala samo 7 trkača, dok ekipe Podsljemena i Brezovice npr uopće nisu muških predstavnika!?

Apsolutni trijumf Trešnjevke, koja ima pojedinačne pobjednike u ženskoj (Veronika Jurišić), muškoj (Marko Valičević) i ekipnoj konkurenciji. Ukupno je nastupilo 170 trkača i trkačica, što je dosta obzirom na činjenicu da je bio jako vruć dan i da je ovog vikenda na repertoaru čak 7 dugoprugaških trka, uglavnom u zagrebačkoj okolici. Što znači da je Zagreb, barem po tom pitanju, postao prava europska metropola!

REZULTATI: Kvartovski Kros Zapruđe