MJESTO: Kraljev vrh (tenis centar), mjesto u Zagorju, sjeverni dio Medvednice.

VRIJEME: Nedjelja, 16.10.2011. (start u 11:00)

DUGA STAZA: Zračna linija između kontrola 19,7 km (po stazama cca 25-30 km). Osam kontrolnih točaka: Divljak (staza 39) – Horvatove stube (izletište Srnec, staza 1M) – Hunjka (staza 43) – Fakultetsko dobro (staza 37) – Rakova noga (staza 37) – Kulmerica (staza 38) – vrh Stol (872m, staza 35) – Pisana bukva (staza 49). Staza nije označena, što znači da svatko bira svoj put od kontrole do kontrole. Kontrole su povezane markiranim planinarskim putevima, ucrtanim na karti.

KRATKA STAZA: Zračna linija između kontrola je 12,5 km (po stazama 16-17 km). Tri kontrolne točke: Divljak (staza 39) – Horvatove stube (izletište Srnec, staza 1M) – Pisana bukva (staza 49). Staza nije označena, što znači da svatko bira svoj put od kontrole do kontrole. Kontrole su povezane markiranim planinarskim putevima, ucrtanim na karti.

NAGRADE: Pehari za troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji na dugoj stazi i medalje po kategorijama. Medalje na kratkoj stazi za prvih 5 (M + Ž). Brooks bonovi od 500kn za pobjednike (M + Ž) na dugoj stazi. Cascadia trail-trophy bodovi (obje trke, više za dužu, manje za kraću trku :))

  • SATNICA:
  • 9:00 – 10:55 Prijave i podizanje startnih brojeva i kontrolnih listća.
  • 11:00 Start utrke.
  • 13:00 – 17:00 Ručak
  • 17:00 Proglašenje i podjela nagrada

STARTNINA: 60 kuna za prijavljene online do datuma 13.10. Nakon tog dana ne može se više prijaviti putem Interneta, već samo na dan trke, uz startninu skuplju za 20kn. Svi natjecatelji će na prijavi dobiti isprintanu kartu terena na kojoj se odvija trka, kontrolni listić, startni broj i bon za ručak u restoranu u sklopu teniskog centra. Nema obavezne opreme, ali je dobro imati sa sobom mobitel u slučaju gubljenja. Originalna karta Sljemena, s dijelom na kojem se održava trka je „SMAND 01 Medvednica“ (može se kupiti u u knjižarama i planinarskim društvima).

ONLINE PRIJAVA:   Prijaviti se možete na http://www.aksljeme.com/?page_id=113&t=register . Prijava je automatska, tako da odmah možete provjeriti da li je prijava uspjela. Ako nije, podatke za prijavu pošaljite na mail tergatjanko@gmail.com. Online prijave su zato da znamo koliko karata, kartona i bonova za ručak da pripremimo, stoga molimo one koji su se prijavili i u međuvremenu odustali od trke da nam jave na istu E-mail adresu.

Trka orijentacijski nije zahtijevna, sve su točke na markiranim putevima ili na dobro uhodanim nemarkiranim stazama. Kartu objavljujemo na vrijeme, kako bi svi koji žele mogli prije trke proći teren i upoznati se sa stazama po kojima će se trka odvijati. U prilogu je i objašnjenje dolazaka na kontrolne točke, međutim, dozvoljena su i kraćenja, tj. proizvoljni dolasci na kotrolne točke.

Do KT1: Iz Kraljevog vrha po makadamu uz potok Bistra do odvajanja ulijevo, kontrola je na izlasku na planinarsku stazu broj 39

Do KT2: Stazom broj 39 markiranim makadamom do odvojka za izletište Srnec. Kontrola je u pećini Medvednica na Horvatovim stubama.

(Kratka staza se vraća nazad na makadam i po njemu nastavlja do KT8, kontrola je na mjestu gdje staza 49 sječe makadam podno Markovčaka. Do cilja markiranom stazom do Kraljevog vrha, vrlo jednostavno.)

Do KT3: po Horvatovim stubama do vrha i stazom 1M prema Hunjki. Kontrola je na spoju sa stazom 37.

Do KT4: Po stazi 37 prema Fakultetskom dobru. Njega treba izbjeći radi ograde i radi pasa, pa prije treba skrenuti na asfaltiranu cestu. Zbog toga smo kontrolu stavili na zavoju ispod dobra, s kojeg se odvaja makadam, a kontrola je na rampi.

Do KT5: Po makadamu i makriranoj stazi broj 37 uz Rakovu nogu do izlaska na asfalt, kota 460. Kontrola je na križanju.

Do KT6: Markiranom stazom uz potok, zatim uspon prema Kulmerici. Kontrola je ispred planinarske kuće.

Do KT7: Po stazi 38 do staze 1M, nakon pola kilometra s lijeve staze je vrh Stol na kojem je kontrola. Ne na stolu nego na vrhu, ne tražite stol!! 🙂

Do KT8: nekoliko varijanti koje ostavljamo svima na izbor :), uglavnom, sljedeća kontrola je na mjestu gdje staza 49 sječe makadam podno Markovčaka.

Do cilja: Markiranom stazom do Kraljevog vrha, vrlo jednostavno.

Redoslijed obilaska kontrola je proizvoljan, upute su tek tako da nešto napišemo… a i tko bi vas kontrolirao?! Staza neće biti označena od strane organizatora, a svi će natjecatelji prilikom podizanja startnog broja dobiti kartu i upute (istovjetno ovima koje objavljujemo), te bon za ručak nakon trke u restoranu. U ručak je uključen grah i jedno piće (pivo ili sok). Restoran „Kraljev vrh“ je dobro opskrbljen hranom i pićem, pa je moguće repete o vlastitom trošku i izboru.

Žanina štorija o nastanku trekinga Kraljev vrh:

Kraljev vrh – Beskrajan dan

Legnem u krevet prilično rano. Umorna sam. Moram se odmoriti. Popila svoju čašu crnog, popušila cigaretu, pustila (i stavila na FB) jednu od svojih omiljenih (bome prošlo preko 30 od kad sam prvi put uživala u njoj – a ko da je bilo sinoć). Okrenem program na Fox crime i dalje buljim u prazno (ne u omiljenu seriju Zločinačke namjere!!!) i, neki vrag vrti po glavi. Vražji Kraljev vrh negdje po potiljku vrluda. Jesam li prvi put tam’ išla na neku orijentaciju u Solarske šume…

Vjerujem u ljubav na prvi pogled. Samo u nju i vjerujem (ono, pa nisam se baš u početku zaljubio/a, ali s vremenom… srać.. srać…). I to se dogodilo s Kraljevim vrhom. Proljeće. Voćke su u najjačem cvatu. Nikad nisam vidla toliko procvjetalih voćki. Slika koja svaki put izroni kad se spomene Kraljev vrh (ili kad buljim u prazno… :)) Neka tišina se protezala selom,  krošnje u svim mogućim bojama, velike predivne livade koje su završavale gdje se počelo dizati Sljeme s ove strane zelenije, najzelenije, divljije, blago se previjaju i dodiruju brežuljci, pogled ti samo roni, izranja na drugi… Mjesto gdje sam odlučila jednog dana udomit se (kad to već nije Prenj, Idbar). Od tog dana, prije par godina,  ja počesto trabunjam o Kraljevom vrhu, a Kiki me lagano zaje… Kraljev vrh, Kraljev vrh, Kraljev vrh… mu, mu, mu… 🙂

Maja jučer pita: Kaj ti je tam’ tak dobro? Kak’ objasniti nekom zašto si se zaljubio u nekog?

Uglavnom, jesen je i malo sam umorna od svih tih akcija. Dragan veli: Da napravimo mali trek u Kraljevom. Ja: nee, dosta mi je za ovu godinu (a srce poskoči i cerim se u sebi).

Pajo je s one (ili ove) strane Sljemena, pa će on odabrati stazu. I tako on danima vrluda s kartom i uživa u uzbrdicima i dosađuje se na nizbrdicima. Sad sam šuti, jedino živne kad se počme o kontrolama  po Sljemenu 🙂

Odlučili smo u nedjelju pogledati stazu u živo. Prstići se već umorili gmižući po karti po ovoj stazici, po onoj…

Sve moje koje najviše volim pokušala sam na sve moguće načine pridobiti da idu ovu nedjelju tamo. Išli su 🙂

Okupljanje, kava, Bobby sa svojim crnim kolačima i očima (podsjećaš me na film Čokolada). Dio otišao u obilazak staze, dio ostao igrati odbojku.  Ja, malo šetnja, malo sama sa sobom… Svi se našli u predvečerje.

I sad dok  ležim u krevetu padne mi na pamet onaj film Beskrajan dan. Odabrala bi ga istog trenutka za ovu nedjelju, da se nije dogodio jedan drugi koji je počeo sa: Koji vrag danas delaš…