LINK NA REZULTATE

LINK NA GALERIJU (635 slika)

Domaći trkači/ce Črnomereca su pokazali zube ostalima i uvjerljivo osvojili maksimalan broj bodova u drugom kolu adidas kvartovskih kroseva, održanom u Gajnicama. Črnomerec je ujedno bio i najmasovniji, s ukupno 28 predstavnika, od čega 16 muškaraca i 12 žena. Drugo mjesto za ekipu Centra s 26 predstavnika (13+13) i treće za pobjednike prve trke, ekipu Trešnjevke, koja je izostankom Veronike nastupila znatno oslabljena, sa samo 22 predstavnika (11+11). Najzastupljeniji kvartovi su u ovom kolu bili Špansko (9), zatim Maksimir i Medveščak (8) i lokalne Gajnice (6).

Ovom pobjedom je Črnomerec zasjeo i na vrh tabele s jednim prvim i jednim drugim mjestom s ukupno 18 bodova. Jedinu pravu prijetnju će imati u ekipi Trešjevke (16), koja je s jednom pobjedom i jednim trećem mjestu trenutno druga, dok će se dečki i cure iz Centra (13) i Novog Zagreba (11), po svoj prilici boriti za treće mjesto.

Zanimljivost je da ženska pobjednica Slivia Šimunović dolazi iz ekipe Brezovica, koja bi mogla sastaviti sasvim pristojan tim, ali 4 dobre cure nemaju ni jednog muškarca. Zapadni dio Novog Zagreba je izgleda u potpunosti neaktivan što se tiče muške populacije.

  1. ČRNOMEREC 960,5 (Letinčić, Košćak, Dugić, Crnčec, Maloševac + Bogdanović, Krušec, Bacanu, Dilber, Šimić)
  2. CENTAR 947,0 (Androić, Jančijev, Krčadinac, Kukić, Črnjak + Božić, Brkljačić, Gjuras, Bekavac, Vetma)
  3. TREŠNJEVKA 916,5 (Valičević, Crnković, Majić, Čepo, Marinović + Škec, Bedeković, Petanjek, Tomiek, Petrović)
  4. NOVI ZAGREB 889,5 (Mutak, Petrovečki, Baranović, Tišlar, Babić + Gabud, Ergović, Palijan, Tomljenović, Vrkić)
  5. TRNJE 859,0 (Murat, Jelavić, Komljenović, Globan, Vulić + Gulin, Maček, Kutle, Komljenović, Rubeša)
  6. DUBRAVA 675,5 (Klima, Divković, Beneta, Lovrić, Zdencar, Lozanov, Koprolčec + Regvart)
  7. PODSLJEME 365,5 (Vidović + Belošić, Galović, Galović)
  8. BREZOVICA 349,5 (Šimunović, Šmitran, Bellotti, Borić)

Mada je najavljeno da će staza biti dugačka 4,5 kilometra, ujutro prilikom postavljanja staze jedan lijepi komad je upravo bio u fazi asfaltiranja, tako da je krug morao biti skraćen za cca 300-tinjak metara, tako da je u konačnici glavna trka bila dugačka 3,5km. Inače, kratke trke u dužini 3 do 5 kilometara su najbolji mogući trening za bilo kojeg dugoprugaša. Brzo trčanje od kojih 15-ak minuta ne ostavlja nikakav trag zamora na organizam, oporavak i prateća superkompenzacija brzo djeluje, popravlja se tehnika, brzina i što je možda i najvažnije, sljedećeg dana se može raditi jako lijep dužinski trening. Trčanje takvih kratkih trka je uvijek na anaerobnom pragu, a koristi trčanja u toj zoni su uvijek najveće, stoga se preporučuju svima, bilo da ste običan jogger, bilo da se pripremate za maraton.

Slijedi ljetna stanka, a ponovo se vidimo krajem kolovoza, točnije zadnjeg dana 31.08. Na repertoaru će biti odgođeno prvo kolo, što znači da se svi opet skupa vidimo ponovo u Ribnjaku, ovog puta nadamo se u puno ljepšim uvjetima. Ribnjak, jedan od najljepših zagrebačkih parkova u strogom centru grada, dat će šansu ekipi domaćina da eventualno uhvati priključak ka vrhu ili ako ništa drugo, pobjegne Novom Zagrebu u borbi za treće mjesto.